Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRILI UZROK

Sedam osoba u Brčkom preminulo zbog trovanja plinom, u bolnici preminuo i dječak (5)

Brčko: Šest osoba izgubilo je život nakon što je došlo do požara stambenog objekta
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/7
25.10.2021.
u 11:42

Na dan sprovoda šest preminulih osoba, u Brčkom će biti proglašen dan žalosti

Trovanje ugljičnim monoksidom uzrok je smrti sedam osoba koje su u subotu preminule u obiteljskoj kući u Brčkom gdje je izbio požar, potvrdilo je lokalno tužiteljstvo. Dječak (5) koji je bio u kritičnom stanju preminuo je oko ponoći u UKC-u Tuzla. 

- Rezultati obdukcije stradalih pokazuju da se radi o trovanju ugljičnim monoksidom. Određeno je toksikološko vještačenje i vještačenje uzroka požara po vještaku protupožarne struke. Rezultati do sada provedenih radnji pokazuju da požar nije podmetnut od trećih osoba - kazao je tajnik Tužiteljstva Brčko Samir Beganović.

Brčko: Šest osoba izgubilo je život nakon što je došlo do požara stambenog objekta
1/6

Prema prvim informacijama, u požaru su bile ozlijeđene četiri osobe, no Klix.ba navodi kako ih je ozlijeđeno sedam. Navode kako je riječ o maloljetnicima, od kojih je šestero bilo hospitalizirano u Brčkom. Dječak za kojeg se pretpostavlja da ima oko pet godina zbog preteških ozljeda preminuo je oko ponoći u Sveučilišnom kliničkom centru u Tuzli.

- Pacijent se nalazi u Klinici za dječje bolesti, na odjelu intenzivne njege. Na mehaničkoj je ventilaciji, nestabilnih parametara i vrlo je teškog zdravstvenog stanja - navela je ranije glasnogovornica kliničkog centra. 

VIDEO U požaru u Brčkom poginulo šest osoba: "Živjeli su bez struje i palili svijeće"

Šestero ozlijeđenih maloljetnika, nakon što im je pružena liječnička pomoć, zbrinut će Odjel za zdravstvo i ostale usluge.

- Njima su osigurani smještaj, hrana, odjeća, obuća, psihološka podrška i njegovatelji. Na ovaj način će se riješiti njihov status dok im lokalna zajednica ne osigura alternativni smještaj ili adaptaciju postojeće kuće u kojoj su živjeli, rekao je pročelnik Sead Šadić.

Na dan sprovoda šest preminulih osoba, u Brčkom će biti proglašen dan žalosti. 

Ključne riječi

Komentara 3

UK
Ukazivač
09:58 25.10.2021.

Dosta je vijesti iz istočnih država. Dotepenci neka odu na neke svoje portale pa tamo čitaju o svojoj domovini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije