Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentirali potez Vlade

Šest oporbenih stranaka: Nakon odbijanja Visia Croatice Imunološki ide u stečaj

Hrg, Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
02.07.2015.
u 15:22

– Ako se dogodi stečaj, onda ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak mora otići u zatvor – poručio je predsjednik HSS-a Branko Hrg

Dok je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak na sjednici Vlade objašnjavao da se odbija ponuda Visia Croatice za Imunološki zavod, u Saboru je šest oporbenih stranaka upozoravalo kako taj potez znači stečaj za Imunološki.

– Ako se dogodi stečaj, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak mora otići u zatvor – poručio je predsjednik HSS-a Branko Hrg na izvanrednoj konferenciji za novinare HDZ-a, HSS-a, HDSSB-a, reformista, Novog vala i HSP-AS-a.

Hrg ne vidi pravo obrazloženje zašto se odbija ponuda Visia Croatice, ali je neslužbeno čuo da se s prijedlogom DUUDI-ja nije složio upravo ministar Vrdoljak.

– Očito je da je neki interes u pitanju. Zašto premijer prihvaća HNS-ov pritisak? – zanima Hrga.

HDZ-ov Željko Reiner kaže da je sada potpuno izvjesno da će 1. rujna Imunološki zavod otići u stečaj. 

– Onda će vjerojatno biti prodan za sitan novac nekome kome je od početka namijenjen. To će biti nenadoknadiva šteta – tvrdi Reiner koji podsjeća da je Imunološki zavod tvrtka od nacionalnog interesa koju treba čuvati. I on sumnja u motive ministra koji odbija ponudu Visia Croatice te dodaje kako on "vjerojatno Imunološki želi dati nekome koga od početka ima u pričuvi". 

– Nakon skandala s privatizacijom Croatia osiguranja, istraživanjima u Jadranu, sada imamo i treći skandal koji je potpuno bjelodan – naglašava Reiner. S time se slaže i HDSSB-ov Boro Grubišić.

– Vidjet ćemo kome će ga prodati, sve to zaslužuje ne samo ostavke nego i istražni i kazneni progon – kaže Grubišić kojem je zanimljivo da je Vladi trebalo tri mjeseca da donese negativnu odluku o ponudi Visia Croatice kao jedinog ponuđača.

– Davanje prednosti strateškom partneru, u odnosu na građansko partnerstvo je dvojbeno, posebno s obzirom na iskustva oko Ine i Plive – dodaje reformist Petar Baranović koji sumnja da će se Imunološki nekome prodati bagatelno.

>> Vlada odbila ponudu društva Visia Croatica: 'Ona ne može garantirati opstojnost Imunološkog'

>> 'Vlada će spasiti Imunološki, baš kao i gospodarstvo koje su drugi uništili'

Komentara 17

Avatar juricamesko
juricamesko
16:04 02.07.2015.

zna Vrdoljak da ni u snu vise nikada nece biti ni blizu ministarske fotelje pa valja uzeti provizije tami gdje se moze. a to sto propada nacionalno blago najmanje mu je stalo.

Avatar mirica19
mirica19
15:55 02.07.2015.

Vlada i dalje radi na prodaji hrvatskog nacionalnog blaga, u mandatu su samo u tome bili uspješni...

Avatar zajutrak
zajutrak
17:42 02.07.2015.

Ovi su totalno izgubili sve konce, tako očito raditi na propadanjnu tako bitne ustanove, netko bu sedil u zatvoru za 2 leta..., toplo se nadam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije