Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jurij Gagarin
Povratak na članak

Šest desetljeća od prvih riječi u svemiru: 'Vidim Zemlju, veličanstvena je'

Dok se vozio u autobusu prema lansirnoj rampi, zamolio je vozača da stane, izašao na stepsko tlo i pomokrio se. Kasnije je rekao da više nije mogao trpjeti. Ušao je u kapsulu i rekao: Idemo!

Komentari 2

MP
miroslav.petkovic.7564
22:06 12.04.2021.

Bog cjelog neba a Gagarin svemira. Eh Gagarin Gaagarin ti si promjenio svjet. Vjecno ces zivjeti u nasim srcima slava ti.i Ruskoj tj sovjetskoj nauci. Slava tebi i Sergeju Koroljevu fizicaru koji te poslao u nebo.. Karoljev napravi i satelit SPUTNJIK i danasnja Ruska nauka koja je napravila cetri cjepiva protiv epidemije.. Cjeli svjet gledam na TV u Moskvi je ponosan na vas. Danas se diljem svjeta odrzavaju proslave manifetacije u cast tvoju Gagarine . Pocivaj u miru bozjem.. Sta kazu domaci amerikanci moj prijatelj Cepiga.

VL
SL
slavenZadravec
22:16 12.04.2021.

Zanimljivo kako u tom trenutku nitko nije niti sanjao da će Gagarinov let uzorkovati / potaknuti, iz straha i željom za prevlasti, nešto što će 60 godina kasnije biti najznačajnija društvena činjenica - internet.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.