Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN

Šest članova obitelji otrovalo se ugljičnim monoksidom, prevezeni u bolnicu na liječenje

Ilustracija
Robert Anic/PIXSELL
11.04.2023.
u 10:29

Policija je utvrdila kako je do trovanja došlo jer se ugljični monoksid vratio u prostoriju zbog neispravnih dimovodnih instalacija i plinskog bojlera

Šest članova obitelji otrovalo se ugljičnim monoksidom u kući u varaždinskoj Dravskoj poljani ove nedjelje, 9. travnja, oko 23 sata. Policija je utvrdila kako je do trovanja došlo povratom ugljičnog monoksida u prostoriju zbog neispravnih dimovodnih instalacija i plinskog bojlera. U to se vrijeme u kući nalazilo šest članova obitelji te su svi po ekipi Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije prevezeni u Opću bolnicu Varaždin gdje su zadržani na liječenju.

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci koji su prilikom postupanja u kupaonici kuće gdje se nalazi plinski bojler izmjerili povećanu koncentraciju ugljičnog monoksida radi čega su zatvorili dovod plina i provjetrili cijelu kuću. Također su na mjesto događaja izašli i djelatnici poduzeća za opskrbu plinom koji su izvršili pregled plinske instalacije u kući.

VIDEO: Zovu ga i 'podmukli ubojica': Ugljični monoksid je vrlo otrovan plin, opasnosti vrebaju svugdje

Komentara 1

PA
pavlov
11:52 11.04.2023.

Samo zašto je poanta uvijek uvaljivanje ultraskupih i neisplativih kondenzacijskih bojlera!!! Turbo bojleri imaju također zatvoreni gorivi dio, a puno su dugotrajniji i isplatljiviji od kondenszacijskih bojlera, koji zahtjevaju prilagodbu od kojih bar 2.000€ura!! Tu se radi o najvjerovatnije neispravnom atmosferskom bojleru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije