Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvoreno pismo

Sessa Liniću: O radu sudaca pitajte nekoga tko zna nešto više

'11.03.2010.Zagreb, Hrvatska - Vrhovni sud u Zagrebu. Djuro Sessa, predsjednik Vrhovnog suda.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
Marko Prpić/PIXSELL
28.11.2012.
u 12:14

Priopćenje objavljeno na internetskim stranicama Ministarstva je "neprihvatljivo, paušalno i faktografski neistinito", tvrdi Sessa

O priopćenju Ministarstva financija o donošenju novog Zakona o obveznim osiguranjima u prometu oglasio se predsjednik Udruge hrvatskih sudaca Đuro Sessa, koji je u otvorenom pismu ministru Slavku Liniću ustvrdio kako je priopćenje objavljeno na internetskim stranicama Ministarstva "neprihvatljivo, paušalno i faktografski neistinito".

U priopćenju se, naime, tvrdi da je svrha zakona "uvođenje reda na dosad nesređenom i kaotičnom tržištu pri čemu su najveće žrtve takvoga stanja bile upravo oštećene osobe" te kako takav sustav karakteriziraju "pravna nesigurnost oštećenoga" i "visoke zarade pojedinih interesnih skupina, zlouporabe i manipulacije". Sessa tvrdi kako je to "grub i neosnovan napad na sudbenu vlast i rad sudaca, čaga bi se izvršna vlast trebala kloniti".

"Poštovani gospodìne ministre, predlažem Vam da rečeno priopćenje uklonite s internetske stranice Ministarstva financija te da se vaši podređeni prilikom davanja ocjena o radu sudaca i sudova te njihovoj kompetentnosti potraže savjet onih koji o tome znaju nešto više", poručuje Sessa.

>> Sessa: Svi suci rekli su da su protiv određivanja iznosa naknade šteta

Komentara 14

MA
Majoli
18:11 28.11.2012.

Sessa uvijek zatvara svaku mogućnost rasprave o nezakonitom radu sudaca.Po njegovom, suce koji su imenovani na neograničeno vrijeme i nikome ne odgovaraju (jer imaju pravo na ocjenu po slobodnoj volj) ne smije nitko ni slučajno prozivati za nezakoniti rad ili za totalni nerad, jer odmah je to napad na neovisnost pravosudja.U tom nakaradnom poimanju neovisnosti se on dobro snalazio...

OB
-obrisani-
08:35 29.11.2012.

Kao i sve drugo,hrvatsko pravosuđe je produkt politike koja je stvarala vojsku poslušnika,klimavaca i bezkičmenjaka. Čast izuzecima,naravno. Dokaz tome? Pravosuđe,recimo,savršeno funkcionira na malim ljudima,kumicama i politički irelevantnim kategorijama društva,ali čim je u igri politika , pravosuđe se gubi,spušta se maglaa na pravdu ,a pojedini predmeti najčešće završe u zastari. Nikada,od nijednog običnog građanina ove zemlje nisam čuo da mu je predmet otišao u zastaru.Jeste li vi?

GE
gentlmanst
14:41 28.11.2012.

zadnje poglavlje koje smo zatvorili u pristupanju EU je bilo pravosuđe. Pametnome dosta, a meni ni do danas nije jasno kako smo uz ovakve suce i ovakvo sudstvo uspjeli zatvoriti to poglavlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije