Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Šešelj se vraća u Srbiju: Dolazim se osvetiti

Mediji u Srbiji javljaju kako se ispred sjedišta radikala, ispred bivšeg Magistrata u Zemunu već okupilo nekoliko stotina najodanijih pristaša radikala i veliki broj novinara
06. studenoga 2014. u 22:10 128 komentara 35807 prikaza
Vojislav Šešelj
Foto: Screenshot ICTY

Milan Terzić, pravni savjetnik Vojislava Šešelja potvrdio je za Vesti da će vođa srpskih radikala kojemu sude u Haagu, biti "bezuvjetno pušten na slobodu", ali će se točno vrijeme kada će doletjeti u Beograd znati u sutra prijepodne.

Dodaje kako je od tajništva Tribunala oko 17 sati dobio usmenu obavijest o puštanju Šešelja.

– Poslije sam se čuo i sa Šešeljem i on mi je potvrdio da mu je ukinut pritvor i da se vraća u Srbiju – objasnio je Terzić dodajući kako se odlukom Raspravnog vijeća Šešelj nije obvezao ni na jedan od posebnih uvjeta, "a to znači ni obvezu kućnog pritvora ili komunikaciju s medijima, što su bili uvjeti prijašnje odluke Haaškog tribunala".

Mediji u Srbiji javljaju kako se ispred sjedišta radikala, ispred bivšeg Magistrata u Zemunu već okupilo nekoliko stotina najodanijih pristaša radikala i veliki broj novinara. Tijekom okupljanja čuje se pjesma, a začulo se i nekoliko pucnjeva iz vatrenog oružja.

Srpska radikalna stranka večeras je pozvala sve svoje članove i simpatizere neka se okupe ispred sjedišta SRS-a u Zemunu kako bi formirali "plavu kolonu", kolonu vozila koja će "središnjim gradskim ulicama proslaviti povratak njihova vođe u zemlju".

  –  Ako i dođem u Srbiju, neću se baviti svojim liječenjem, već ću sve snage usmjeriti na osvetu – poručio je Vojislav Šešelj srpskim diplomatima jučer u Haaškom tribunalu kada je doznao za mogućnost da bude privremeno oslobođen i pušten kući zbog teškog zdravstvenog stanja, doznaje beogradski Blic iz diplomatskih krugova u Haagu. Uz ovu prijetnju, Šešelj je, doznaje
Blic, rekao i da neće prihvatiti ničija jamstva niti bilo kakva uvjetovanja i jedino što ga je zanimalo je da ga Sud oslobodi i pusti kući.

>> Haaški sud Vojislava Šešelja privremeno pušta na slobodu

>> Haaški sud: Želimo izbjeći najgore, spremni smo pustiti Šešelja na slobodu

Plazma keksi
PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH
Predsjednik Europske nogometne federacije podržao važan projekt u Hrvatskoj
Bambi
DRUŠTVENA SOLIDARNOST
Jedna od najvažnijih regionalnih konditorskih tvrtki ugradila je društveno poslovanje u svoju poslovnu filozofiju
 • Avatar bandogcro
  bandogcro:

  Hoće li na doček biti Pušićka, Josipović i terzelić??? To je njihov drug i veliki prijatelj.

 • NisamKriv:

  Koga briga kome će se on svetiti, javite kad umre da proslavimo

 • Bunjevac=Hrvat:

  Mišljenja sam da ovoga čovjeka nebi trebalo pustiti iz zatvora,bez obzira na njegovo zdravstveno stanje jer će,ako je dijagnoza točna,umrijeti prije izricanja presude.Ako je već tako onda nek trune u zatvoru doživotno gdje mu je i mjesto.