Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ništa od slobode

Šešelj ipak ostaje u pritvoru u Haagu

Vojislav Šešelj
Screenshot Youtube
08.07.2014.
u 15:45

To znači da se dogodilo ono što su očekivali svi osim članova Srpske radikalne stranke koji već nekoliko godina najavljuju "prijevremeno" oslobađanje Šešelja

Nakon što je istekao rok za izjašnjavanje Vojislava Šešelja o uvjetima Haaškog tribunala, beogradski odvjetnik Toma Fila je agenciji Tanjug izjavio kako to znači da će vođa srpskih radikala optužen za ratni zločin u Vojvodini, Hrvatskoj i BiH, ostati u pritvoru.

To znači da se dogodilo ono što su očekivali svi osim članova Srpske radikalne stranke koji već nekoliko godina najavljuju "prijevremeno" oslobađanje Šešelja pa su u Beogradu nedavno organizirali "doček" ali bez očekivanog vođe. Odvjetnik je pojasnio da u ovakvim slučajevima nema posebne procedure i, ako odgovora nema, tumači se da Šešelj nije suglasan s uvjetima koje mu je Tribunal postavio.

Rok za izjašnjavanje Šešelja istekao je jučer, a među uvjetima za njegovo privremeno oslobađanje iz pritvora je kućni pritvor, oduzimanje putovnice, zabrana kontakta sa svjedocima i žrtvama, zabrana javnih istupa, stalna kontrola policije... U Haaškom tribunalu kažu kako odgovor od Šešelja nisu dobili, ali nisu željeli novinarima odgovoriti hoće li razmatrati odgovor Šešelja ukoliko stigne nakon roka od tri dana.

>>Šešelj od Haaškog suda traži 12 milijuna eura

Komentara 20

Avatar CptRinas
CptRinas
19:57 09.07.2014.

Na zalost, Sheki ce, cim umre, a ne pise mu se dobro, postati simbol otpora Novom svjetskom poretku.

Avatar beliorao
beliorao
18:33 09.07.2014.

frankies boy (08.07.2014 u 16:26h) pojasni malo tvoje dokaze . Kakve veze oni imaju sa Šešeljom?

DU
Deleted user
16:26 08.07.2014.

Pa sta nije Vukovar, Srebrenica, Tuzla, .... Dokaz?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije