Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMANJA ŠAROVIĆ:

Šešelj bi do nogu potukao Nikolića na predsjedničkim izborima: Moralno i na svaki drugi način je superiorniji

23.11.2016.
u 19:16

Tomislavu Nikoliću u svibnju 2017. prestaje mandat šefa države

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj najozbiljniji je kandidat za predsjednika Srbije i u drugom krugu bi do nogu potukao sadašnjeg srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića, ocijenio je u srijedu Nemanja Šarović, zastupnik radikala u Skupštini Srbije.

Šarović, koji je i Šešeljev zamjenik na mjestu predsjednika SRS-a, rekao je novinarima u srbijanskom parlamentu kako je bitno da budući šef države bude iz oporbene stranke, procijenivši kao "nerealno" da bilo tko osim Šešelja prođe u drugi krug predsjedničkih izbora.

– Ako Srpska napredna stranka bude podržala Tomislava Nikolića – on će proći u drugi krug, a znate da je to dvoboj koji čeka cijela Srbija. Mislim da bi Vojislav Šešelj rasturio Nikolića u tom drugom krugu, jer je od njega i intelektualno i moralno i na svaki drugi način superiorniji – citirali su elektronički mediji Šarovićevu izjavu novinarima u parlamentu.

Šarović vjeruje da će budući predsjednik Srbije biti "marginalna ličnost kao Tomislav Nikolić" ako ponovno bude izabran kandidat vladajuće Srpske napredne stranke.

Predsjednik Nikolić i premijer Aleksandar Vučić bili su članovi i bliski suradnici Vojislava Šešelja u SRS-u, a od radikala su se odvojili 2008. i formirali Srpsku naprednu stranku, koja danas predvodi vladajuću koaliciju u Srbiji.

Tomislavu Nikoliću u svibnju 2017. prestaje mandat šefa države nakon što je 2012. u drugom krugu pobijedio tadašnjeg predsjednika Srbije Borisa Tadića.

>> Zbog incidenata odgođena sjednica u srbijanskom parlamentu, Šešelj puštao pjesmu o Trumpu

Komentara 6

Avatar soliloquy
soliloquy
23:03 23.11.2016.

Tko je Nemanja Šarović i zašto se VL bavi njegovim izjavama?

VL
Vladanvladavinanježnošću
02:26 24.11.2016.

Mnogo aktualnija vijest iz Srbije od ponedjeljka 21. studenoga pa na dalje jest da pristalice MONARHIJE skupljaju potpise za narodnu inicijativu IZMJENE SRPSKOGA USTAVA TE PRIJELAZAK SRBIJE IZ REPUBLIKE U KRALJEVINU s Prijestolonasljednikom Aleksandrom Drugim na čelu. Prikupljeno je 50.000 potpisa - što je trećina potrebnoga broja. Tko zna, u Srbiji možda i ne bude predsjedničkih kandidata?!

IV
ivanjoksimovic
23:27 23.11.2016.

E moj Sarovicu, Nikolic se nece ni kandidovati jer je i SNSu potpuno jasno da grobar nema apsolutno nikakvu sansu da dodje do drugog kruga. A ludi Seselj i jos manje sanse od njega. Seselj ako dobaci po 5-6% moze da peva od srece. Najozbiljniji kandidati o kojima se spekulise ovih dana jesu Sasa Jankovic, zastitnik gradjana i Vuk Jeremic, koji bi verovatno bio najbolja opcija zbog svojeg iskustva u spoljnoj politici i silnih kontakata koje ima po celom svetu, a narocito velike lobisticke moci u Kini i USA. Njima na crtu moze samo Vucic koji je premijer pa nije blesav da silazi sa konja na magarca, i ministarka Mihajlovic, koja se za tu funkciju cini se i sprema a ima i podrsku unutar vaznijih struktura SNSa i iza ledja Vucicev marketinski tim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije