Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa mladih

Servirali na portalu gdje se može kupiti vino, rakija, purica i štrukli

uzagorju.com
Foto: Alen Brodar/VLM
1/3
28.03.2012.
u 11:13

Ime portala se nametnulo - www.uzagorju.com, a studenti su ga napravili jer su shvatili da ni Zagrepčani ne znaju što Zagorje nudi

Zagorje je zahvaljujući nekolicini oroslavskih studenata, zaljubljenika u svoj kraj, dobilo internet portal, koji se u najmanju ruku može "nositi" s onim Turističke zajednice Krapinsko - zagorske županije, a u nekim je sadržajima i napredniji i ažurniji. Sve su osmislili Tin Banožić i Tomislav Kolarić, uz pomoć kolega, Svena Šamsa, Ljudevita Habjanca i Marije Knezić, čija je ideja vodilja bila jednostavna - na jednom mjestu okupiti ono najbolje što Zagorje nudi, a ime portala se, kako kažu, nametnulo samo po sebi - www.uzagorju.com. - Volimo Zagorje a imamo osjećaj da nije dovoljno razvijeno kao turistička destinacija, pa smo odlučili učiniti nešto da to promijenimo. Studiramo u Zagrebu i puno Zagrepčana zapravo ni ne zna za većinu ljepota koje Zagorje nudi, a da ne govorimo o turistima, koji na svom putu prema moru samo prođu kroz Zagorje - objasnio je Tin.

Proveli ankete

Ipak, da budu sigurni da se upuštaju u kvalitetan projekt, prije pokretanja portala proveli su i dvije ankete na uzorku od tisuću ljudi s raznim pitanjima o Zagorju. - Rezultati ankete su nas još više ohrabrili da ostvarimo svoj naum, da ljudima pružimo mogućnost da u što manje vremena pronađu sve potrebne informacije za planiranje izleta, da vide gdje mogu pritom i pojesti i popiti ili prespavati - kaže Tomislav. Na portalu se mogu pronaći restorani, pizzerije, seoski turizmi, vinarije, kleti, kafići, noćni klubovi s aktualnim najavama, pa sve do smještaja, toplica, wellnessa, dvoraca, muzeja, aktivnosti i sporta.

Kako do specijaliteta

Ono što im je bilo bitno, kažu, je da navedu i tradicionalne zagorske proizvode poput vina, rakija, zagorskog purana, meda i štrukli i gdje se mogu kupiti, jer su uvidjeli da to ljude zanima, a ne znaju kako do toga. Također, svaku destinaciju su fotografirali, uspostavili osobni kontakt, istaknuli kompletnu ponudu, čak i na karti označili kako do tamo, kako bi turist mogao vidjeti točno kuda dolazi. - Nismo željeli samo nabrojati kafiće i restorane i staviti njihove brojeve telefona, već smo se potrudili da se dobije pravi dojam o mjestu kuda se dolazi. Mnogi zanimljivi restorani ili kafići nemaju svoje internetske stranice, pa im i naš portal zapravo može poslužiti kao njihova stranica - kažu dečki, koji su projekt osmislili u travnju prošle godine, a kao portal je zaživio pola godine kasnije. Danas imaju oko pet tisuća posjeta mjesečno, a najavili su još jaču promociju.  - Želimo snimiti petominutne filmiće o Županiji, i o svakom gradu i većem mjestu, njihovu povijest i o tome što nude, koji bi bili na portalu, ali bi bili postavljeni i na Facebook i na YouTube - objasnili su dečki koji kažu da su dosad s kolegama u projekt uložili samo mnogo vremena i svoga znanja. Pritom su napravili, za njihov studentski budžet, velike račune za gorivo i telefone, ali kažu, sve je vrijedilo, ako uspiju ono što su naumili - pretvoriti Zagorje u jedinstvenu turističku destinaciju kakvom ono i zaslužuje biti.

Maskota Štefica - između Zdenke, babuške i Gavrilovićke

Portal ima i specifičan vizualni identitet, kao i logo Zagorja, za što su zaslužni Tomislav i Marija, inače studentica Likovne akademije, koja je osmislila i Šteficu - maskotu, koji korisnika vodi kroz sadržaje portala. - Zapravo, Štefica je specifična Zagorka, koja će s vremenom postajati sve interaktivnija i olakšavati korištenje portala, a vodila sam se da vizualno bude nešto između Gavrilovićke, Zdenke i babuške - otkrila je Marija. Osim "moderniziranja" Štefice, u planu je prijevod portala i na strane jezike, izrada aplikaciju za mobitele, te njegovo proširenje i na Sloveniju kao slično geografsko, kulturno i povijesno područje

Komentara 1

AC
actros
12:14 29.03.2012.

svaka cast mladim intelektualcima !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije