Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napada starice

Serijski napadač vreba i pljačka starije žene u Osijeku

lopovi
VL FOTO
19.04.2012.
u 20:43

Žrtve presreće na ulici, i to u dopodnevnim satima, napada ih, uzima plijen i bježi. Posljednji je put bio nasilan pa je ozlijedio 75-ogodišnju staricu

Nelagoda se uvukla među stanare Bosutskog naselja u Osijeku. Ulicama hara lopov koji presreće starije žene, otima im torbice i nestaje u nepoznato.

Vraćala se s mise

Policija još ne može sa sigurnošću reći je li riječ o istoj osobi, no način je “operiranja” jednak pa se sumnja na istog mladića.

Posljednji je put otišao čak korak dalje. Bliski susret s kradljivcem za 75-ogodišnjakinju je završio ozljedama. Razbojnik ju je napao u Drinskoj ulici u utorak oko 9 sati i snažno ju gurno na tlo. Pri padu je nesretnoj starici slomljen rameni zglob. Svladavši ju tako, muškarac je brzo dograbio njezinu torbicu, u kojoj su bili novac i dokumenti, i otrčao.

Kradljivac nije mirovao ni u nedjelju. Meta je tada bila 85-ogodišnjakinja koja se vraćala s mise. Uzalud mu je bespomoćno vikala kako u torbi nema ničega. Nije se obazirao. Zbivalo se to usred bijelog dana, oko 11.25 sati u Krbavskoj ulici. Odnio joj je i ključeve pa je navodno morala zvati policiju kako bi ušla u svoj stan. Bila je to, kako doznajemo, treća njegova žrtva.

– Malo ću se ja drukčije sada ponašati! – kazala nam je 80-ogodišnja Anđa Majstorović čim je jučer čula za novi napad u naselju. Bit će ubuduće, kaže, spremnija.

– S dvije ću ruke držati torbicu! A i znam ja dobro udarati – priča ona u polušali, demonstrirajući nam rukom kako se “ispucava” udarac pod bradu. Tehnika samoobrane sjeća se, kaže, još iz vremena kada je bila omladinka.

– Moglo bi mu se dogoditi da krivu osobu udari! Samo da me ne zgrabi za obje ruke – dodaje naša sugovornica.

Njezina pet godina mlađa kolegica iz Doma za starije i nemoćne osobe u Drinskoj ulici od lopova se, svjesna je, ne bi mogla obraniti.

– Kuk mi je operiran, ne mogu ništa. Sad kad sve to čujem, nikamo mi se ni ne ide! – odmahuje glavom Nevenka Ferenc.

Straha nema njezina vršnjakinja Jarmila Marković.

Potraga za mladićem

– Nemamo novca pa nigdje ni ne idemo. Dok smo u Domu, sigurne smo! Rođena sma u Osijeku, ne vjerujem da ovaj grad nije siguran. Ali opet, nova su vremena, ne bi me ništa čudilo – priča Jarmila.

Policija traga za lopovom kojeg sumnjiči za razbojništvo te drsku krađu. Građane starije dobi poziva na oprez.

Mještane, pak, najviše zabrinjava što beskrupulozni mladić svoje žrtve spopada usred dana. Zbog toga se, kažu nam, i na putu po kruh i mlijeko ujutro moraju pažljivo i sumnjičavo okretati oko sebe.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije