Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSIJA

Lavrov: SAD odbio poslati vojnu delegaciju u Moskvu

Sergej Lavrov
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
14.10.2015.
u 15:47

Washington je Moskvi također poručio da neće primiti rusku delegaciju, tvrdi Lavrov

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je da je SAD odbio poslati vojnu delegaciju u Moskvu na raspravu o jačoj koordinaciji u borbama u Siriji, prenosi Reuters.

Lavrov je rekao da je to predložio ruski predsjednik Vladimir Putin tijekom posjeta New Yorku krajem rujna. Dodao je da je prijedlog uključivao i slanje ruske delegacije na čelu s premijerom Dmitrijem Medvedevom u SAD kao drugi korak. Međutim, rekao je, Washington je Moskvi poručio da neće primiti rusku delegaciju.

Lavrov je danas također rekao da Rusija, osim iz Sirije, nije primila zahtjeve za izravnu vojnu pomoć iz drugih zemalja. Dodao je da će o eventualnim takvim prijedlozima odlučivati Putin. Rusija pomno prati situaciju u Iraku i Afganistanu, ali zasad je samo Sirija tražila izravnu podršku, rekao je Lavrov.

>> Putin: Amerika i EU nemaju pojma što se to zapravo događa u Siriji

>> Lavrov: Rusija je spremna za kontakt sa Slobodnom sirijskom vojskom

Komentara 17

Avatar babas
babas
16:51 14.10.2015.

Ameri,EU,Turska i Saudijska Arabija su se naljutili na Ruse,jer uništavaju njihovo dijete zvano Islamska država. Trećina oružja i Toyotinih terenaca koje su Ameri i Britanci donirali teroristima je uništeno. To je pravi razlog zašto Ameri uopće više ne žele razgovaratiarati sa Rusima. Jučer su padobranima dostavili novih 500 tona oružja,municije i protuoklopnih sustava teroristima,kako bi zaustavili sirijsku vojsku i Ruse u oslobađanju teritorija. ISIL traži od saveznika da mu dostave i protuavionske projektile kako bi zaustavili rusku avijaciju,ali tu je zapelo,Ameri se boje da teroristi ne počnu rušiti i njihove avione,kao i putničke širom svijeta.

OP
opančar
16:52 14.10.2015.

samo vi rješite isil, hebeš amere, uvijek su bili papci

Avatar VažemMažemGlasamzaADZ
VažemMažemGlasamzaADZ
16:31 14.10.2015.

Nisam fan Rusa. Ali, Lavrov je pojava kakvu Amerikanci imaju jednom u 200 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije