Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužitelj u beogradu

Serge Brammertz: Glavna radna hipoteza je da je Mladić u Srbiji

\'Serge Brammertz , novi glavni haaski tuzitelj\'
15.11.2010.
u 19:07

Jasno je da nije sam i da uživa potporu drugih osoba i to je u središtu istrage - objasnio je Brammertz

- Glavna radna hipoteza je ta da se Mladić nalazi u Srbiji. Naravno, operativne aktivnosti nisu ograničene samo na Srbiju, one su usmjerene i na neka druga područja. Međutim, glavna radna hipoteza je da je on u Srbiji, odnosno odgovori i putokazi to pokazuju - rekao je danas u Beogradu glavni tužitelj Haaškog tribunala Serge Brammertz, prenose beogradski mediji.

Brammertz je dodao da je "izvjesno da se Mladić ne krije sam, i da je istraga koncentrirana upravo na njegove pomagače". Uspjeh bjegunaca leži u mreži pomagača, drži Brammertz.

Glavni haaški tužitelj i tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević razgovarali su o važnosti procesuiranja ljudi koji su pomagali i financirali Stojana Župljanina i Radovana Karadžića, ali prije svega Ratka Mladića, piše B92.

- Ako je Mladić do sada bio uspješan u skrivanju, sigurno za to postoje razlozi. On je profesionalac, zna kako se kriti i poduzimati protumjere. Jasno je da nije sam i da uživa potporu drugih osoba i to je u središtu istrage - objasnio je Brammertz.

Odgovarajući na novinarsko pitanje kakvo će biti njegovo izvješće o suradnji Srbije s Haagom, haaški tužitelj je odgovorio da “imamo dva djelokruga, kao što je ukupna svakodnevna suradnja, i tu smo zadovoljni, ali i pitanje uhićenja. Nakon uhićenja Karadžića bili smo jako optimistični, ali nova uhićenja nisu se dogodila. Danas nastojimo utvrditi zašto oni nisu uhićeni, koji su nedostaci u istražnom postupku i tko pomaže Mladiću i Hadžiću".

Komentara 9

IB
Ivana Brkić Ćubela
05:56 16.11.2010.

mladić televizijski i medijski najpropraćenije prezime, takođe simboliše i mušku jedinku u potentnim godinama pre upisa kod matičara Jadan Mladić, bio je heroj, a sad hoće da ga izruče... Jadan mladić, bio je jebač, a sad mora da se ženi..

UK
Ugo Kajvez
19:44 15.11.2010.

I ovaj na slici je sramota svojoj struci, ......... sud i on su politički obojeni za potrebe dnevne politike imperijalističke europe, tj, EU ......... prema tome on farsa, sud u haagu je farsa i na koncu EU je farsa .... za naivce i one koje se polakome radi nekakve milostinje koju misle da će dobiti ............ a više će na koncu izgubiti ..........

OB
-obrisani-
22:15 15.11.2010.

ugi klap klap klap

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije