Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lipovica

Šercer: Stanje je alarmantno, čeka nas teška godina

\'za...sis..lipovica ...radijatori......popovau010Da\'
10.03.2011.
u 16:54

Predsjednik uprave Drago Šercer kao najveći problem ističe nelikvidnost – Lipovica potražuje 2 milijuna eura

Na probleme Lipovice, nadaleko poznate tvrtke iz Popovače koja se bavi proizvodnjom aluminijskih lijevanih radijatora, političari se osvrću sve češće. Naime, nakon godina uspješnog poslovanja ova je državna tvrtka nedavno zapala u dugove te počela otpuštati radnike.

Županica krivi Vladu

– Situacija je alarmantna. Očekujem tešku godinu. Zaista se borimo za opstanak. Najveći problem za tvrtku je nelikvidnost. Imamo nenaplaćena dva milijuna eura – rekao je predsjednik uprave Lipovice Drago Šercer na zadnjoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Sisak. Pitanje je prethodno aktualizirano na posljednjoj Županijskoj skupštini.

– Nekada je ova tvrtka zapošljavala i do 400 zaposlenika. Od 2005. godine počinju problemi. Od pozitivne i dobrostojeće tvrtke postaje gubitaš. Sa 2009. na 2010. godinu bilježe više od 10 milijuna kuna duga. Smanjuje se proizvodnja, gube se kupci. Krajem 2010. godine otpustili su 50 radnika, početkom 2011. godine zaustavlja se proizvodnja, a 120 radnika odlazi na čekanje s isplatom minimalne plaće – upozorio je vijećnik Željko Soldo. Zabrinutost su iskazale i županica Marina Lovrić Merzel te HSS-ova saborska zastupnica Marijana Petir. Županica je na Skupštini javno prozvala Vladu za loše upravljanje. Rekla je kako je Lipovica na koljena bačena po modelu pretvorbe "zna se".

Trenutačno nema dugova

Usto, prilikom nedavna predstavljanja projekta kreditiranja poduzetnika županica je predložila upravi Lipovice da se okoristi povoljnim kreditima iz te linije. Zbog promijenjenih uvjeta natječaja vlasnička struktura Lipovice ove godine za razliku od prošle više nije prepreka. Marijana Petir ovaj se tjedan sastala s Dragom Šercerom i predsjednikom sindikata Zdravkom Štefanekom. Šercer ju je obavijestio da Lipovica trenutačno nema dugova i da uredno plaća porez, doprinose i isplaćuje plaće.

Ključne riječi

Komentara 2

KA
Kajgod
13:18 11.03.2011.

Otkad je Šercera sve je otišlo u krasni k***c! Nek ljudi malo zbroje 2 i 2... a o sindikalcu Štefaneku, HDZ-ovom tajniku i vojniku, ne treba trošiti riječi! Na kraju, takvi smo kakvi smo, najbolje da tvornica propadne, nek se sve razjebe, dovezimo tamo ovce... i zna se!

KL
klanac
22:46 12.03.2011.

Sve donedavno radijatore niste mogli kupiti u tvornici nego u privatnom dućanu bivšeg direktora koji je uz debelu otpremninu odlepršao. Dilao sa Petrokovom. Posao sa česima nejasan. Privatne firme uzimale a nisu platile. Gdje je pravna država!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije