Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
psihološki rat

Seoul postavio divovsku jelku na granicu sa Sjevernom Korejom

koreja  (1)
Foto: AFP/REUTERS
1/6
20.12.2010.
u 07:51

Drvce je postavljeno da bi ga mogli vidjeti stanovnici Sjeverne Koreje. Vojska ga mora čuvati jer strahuju da bi ga sjeverni susjedi oteli.

Južna Koreja, čija je vojska u pripravnosti zbog mogućih napada Sjeverne Koreje, postavila je danas veliku božićnu jelku na granici sa sjevernim susjedom, prenosi AFP

Okićeno drvo postavljeno je samo tri kilometra od granice i dobro je osvijetljeno tako da ga vide stanovnici pograničnih naselja u Sjevernoj Koreji. Južnokorejski mediji pišu da je taj čin dio psihiloškog rata protiv komunističkog režima. Kim Han Soo, pastor crkve koja je jelku postavila, tvrdi da događaj nije povezan s politikom, nego da je riječ o izražavanju vjerskih osjećaja. Vojska jelku mora čuvati jer strahuju da bi ga sjeverni susjedi oteli, što bio pojačalo postojeće tenzije između dvije zemlje, navodi BBC.  

 Južna Koreja završila je u ponedjeljak vojnu vježbu gađanja bojnim streljivom na otoku Yeonpyeongu unatoč prijetnjama Sjeverne Koreje, prenosi BBC. Južnokorejsko ministarstvo obrane priopćilo je da je vježba počela dva sata ranije nego što je najavljeno te da su zračni prostor Južne Koreje tijekom vježbe čuvali borbeni zrakoplovi kako bi spriječili eventualne napade sjevernih susjeda.

U prošlomjesečnom sjevernokorejskom napadu na taj otok poginulo je četvero ljudi. Sjevernokorejsko zapovjedništvo je priopćilo kako “vježba nije bile vrijedna reakcije”, objavila je  državna agencija KCNA u Pyongyangu.

 

Komentara 25

OB
-obrisani-
16:42 21.12.2010.

. Najnovija inicijativa sa Iblerova trga Promjena IMENA Iblerova trga u u Trg IMBECILA Lipo ime, nema šta, eto ja vami dajem podršku a ostale lipo.............pitajte

PA
patria
12:48 20.12.2010.

Shvatili ovi komunistički majmuni sa sjevera da bi dobro dobili po turu da su opet provocirali. Svaki rat koji bi počeli brzo bi ih vratio u kameno doba, a sudeći po satelitskim snimkama Sjeverne Koreje po noći od toga ni ovako nisu previše daleko.

OB
-obrisani-
10:04 20.12.2010.

A neš tehnologije - ova M-16-tica sa slike, čak nije ni u A1 verziji, barem.... je vjerojatno iz vojnih rezervi prvog korejskog rata...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije