Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO U bolnici preminuo Josip Dvorski (81)

Seoski nasilnik zatukao ga lopatom

12.02.2009.
u 19:09

VARAŽDIN – Josip Dvorski (81) iz Črnila kod Varaždinskih Toplica umro je jučer u 21.15 sati u varaždinskoj bolnici od posljedica udaraca drškom lopate koje mu je u njegovu dvorištu tog dana oko 17.30 sati zadao Franjo Dvorski (75) iz istog sela. Tragično preminuli Josip živio je sam u kući otkako mu je prije nekoliko godina umrla supruga.

Svakom pomagao
– Joža je bio vrlo vitalan, pokretan i jako dobar čovjek koji je i u tim godinama još vozio auto. Često bi stajao pred kućom i kad bi netko nekamo išao pješice, uvijek bi ponudio da će ga odvesti. Danas sam dotrčala do njega kada sam čula galamu. To se dogodilo na pragu stare kuće. Već su mu ljudi bili stavili jastuk pod glavu. Bilo je mnogo krvi. Sagnula sam se i upitala ga: “Joža, je li ti dobro?” Htio je nešto reći, ali mu je potekla krv iz nosa i usta i bilo mi je jasno da vjerojatno neće preživjeti. Nije se ni s kim svađao, pa mi nije jasno kako se baš njemu to dogodilo.

Franjo koji ga je ubio jako je loše naravi. Meni je prije 13 godina u šumi sjekirom razbio rebra i dobio je uvjetnu kaznu. S obitelji se nimalo ne slaže. Rastao se od supruge, ali žive svaki u svom dijelu kuće – priča susjeda Micka Bešenić.

Samo ga odvedite
U istoj kući žive mu sin i snaha, a često se s njima, kao i sa susjedima, sukobljavao. Čula sam da je snaha rekla policajcima: “Samo ga odvedite, barem ćemo napokon imati mir” – kazala nam je dodajući da se ubojica opijao.

– Ne znam što se dogodilo. Čula sam da su se verbalno sukobili. Liječnici kažu da ga je tukao sve dok ga nije zatukao. Svatko nosi svoj križ, no nitko ne zaslužuje takvu smrt, pogotovo ne u tim godinama. U bolnici kažu da je već bio u dubokoj komi kad je doveden te da su ga samo aparati držali na životu – rekla nam je Josipova unuka Aleksandra Mitrović koja je zajedno s drugom unukom, Sanjom Mrvčić, stigla do kuće pokojnog djeda. Unuke ističu da je njihov djed bio odlična zdravlja i vrlo bistar čovjek.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije