Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Senat potvrdio suspenziju dekanice Filozofskog fakulteta

Senat je odluku donio dvotrećinskom većinom od ukupnog broja članova Senata, pri čemu je od ukupno 70 članova Senata glasovanju pristupilo 67 članova. Za odluku o potvrdi suspenzije glasovalo je 48 članova Senata, dok je 12 članova glasovalo protiv, a sedam je članova ostalo suzdržano, stoji u priopćenju Senata.
14. srpnja 2020. u 22:14 9 komentara 776 prikaza
Damir Boras
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Senat Sveučilišta u Zagrebu u utorak je na četverosatnoj elektroničkoj sjednici potvrdio odluku rektora Damira Borasa o suspenziji  Vesne Vlahović Štetić s dužnosti dekanice Filozofskoga fakulteta, a na njezino mjesto, do izbora novoga dekana, imenovan je prorektor Miljenko Šimpraga.

Zagreb: Predstavnici sindikata govorili o ekonomiji i životu građana nakon koronavirusa NEZVISNI SINDIKAT ZNANOSTI I OBRAZOVANJA Ribić osudio dekana Barišića: Taj potez je mimo svakog razuma i odgovornosti

Senat je odluku donio dvotrećinskom većinom od ukupnog broja članova Senata, pri čemu je od ukupno 70 članova Senata glasovanju pristupilo 67 članova. Za odluku o potvrdi suspenzije glasovalo je 48 članova Senata, dok je 12 članova glasovalo protiv, a sedam je članova ostalo suzdržano, stoji u priopćenju Senata.

Navodi se i da je odluku o suspenziji dekanice Filozofskoga fakulteta rektor Boras donio 8. srpnja zbog ozbiljnoga i trajnoga kršenja zakona i Statuta Sveučilišta u Zagrebu te na njima temeljenih odluka.  Boras je odluku o suspenziji Vlahović Štetić donio nakon pravomoćne odluke Županijskog suda u Zagrebu da je dekanica mobingirala Borasovog prorektora i zaposlenika Filozofskog fakulteta Antu Čovića.

VIDEO: Prosvjedno okupljanje studenata i zaposlenika FF-a

Odluka je prema zakonskim i statutarnim odredbama podlijegala potvrdi Senata.

Senat je danas na sjednici također potvrdio i odluku rektora kojom je za obnašatelja dužnosti dekana Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu do izbora novog dekana imenovan prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Miljenko Šimpraga.

pobuna na filozofskom Peticija s 8 tisuća potpisa traži rektorovu ostavku, Boras: 'To je samo dokaz da se bave politikom'

Na sjednici je imenovano i pet obnašatelja dužnosti prodekana Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: Tomislava Galovića s Odsjeka za povijest,  Vinka Kovačića s Odsjeka za talijanistiku,  Naide Mihal Brandl s Katedre za judaistiku,  Ane Munk s Odsjeka za povijest umjetnosti i Krešimira Pavline s Odsjeka za komunikacijske i informacijske znanosti.

Odluka o suspenziji Vlahović Štetić izazvala je velike reakcije na Filozofskom fakultetu pa su predstavnici Inicijative za Filozofski ranije danas  Vladi uručili peticiju s više od 8000 potpisa za neopozivu ostavku rektora Damira Borasa.

Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela
NEZAPAMĆENA TUGA
Detalji tragedije na Papuku: Smrznuti muškarci bili su šogori. Nosili su tenisice i bili bez jakni
Online panel
Online panel
U čak 30 posto teških slučajeva “korone” izolirana i bakterija
 • abokatstir:

  Filozofski je najgore leglo koje regrutira lijevu bagru, jer profesori, predavači su relikti komunjarskog zločinačkog jednoumlja.

 • Avatar HipnosPajdaš
  HipnosPajdaš:

  Filozovski fakultet???Kakav filozovski...To je užička republika.

 • bf22:

  baš sam malo polistao "ponudu" njihovih studija....baš me zanima koliko ljudi nađe posao u struci nakon što završi recimo indologiju? neki se,nakon 3-5 godina stjecanja znanja i vještina koje im vjerojatno neće služiti u životu uspiju uhljebiti u nekakvu udrugu ... prikaži još! "civilnog društva" ,ostali slobodni filozofi se uhvate irske i njemačke pa konobarenje,čišćenje i slično, zato što u Hr "nisu mogli pronaći posao u struci,a nisu se obrazovali da bi konobarili na obali"