Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trumpova pobjeda

Senat potvrdio kandidatkinju Amy Coney Barrett za Vrhovni sud

Judge Amy Coney Barrett Swear-In Ceremomy - Washington
CNP/ABACA/PIXSELL
27.10.2020.
u 06:45

Senat je glasovao po stranačkoj dužnosti za potvrđivanje Barrette na doživotni položaj

Američki senat u kojem republikanci imaju većinu donio je u ponedjeljak predsjedniku Donaldu Trumpu veliku predizbornu političku pobjedu potvrdivši Amy Coney Barrett za kandidatkinju Vrhovnoga suda te tako proveo konzervativnu preobrazbu najvišega pravosudnog tijela u državi.

Senat je glasovao po stranačkoj dužnosti za potvrđivanje Barrette na doživotni položaj, nadvladavši tako demokrate i stvorivši konzervativnu većinu u odnosu 6:3 u Vrhovnom sudu.

Ulaskom Amy Barrett u Vrhovni sud cementira se jedan od najdesnijih sastava Vrhovnog suda. Pomicanje Vrhovnog suda i federalnog pravosuđa udesno postignuće je predsjednika Trumpa, a potpomognuto čelnikom većine u Senatu Mitchom McConnellom.

 

Komentara 4

RE
reborn
12:53 27.10.2020.

Podrška vrsnoj sutkinji Barrett.

WE
weAreCro
08:57 27.10.2020.

Bravo Ameri, ima nade za ovaj svijet 👍.

ES
emanuel.sliskovic@hotmail.com
09:03 27.10.2020.

idemo idemo Trump do pobjede

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije