Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trakavica u splitu

Senat odbio prijedlog za obnovu postupka izbora rektora

'Dalmacija - 24.04.2009. Split, Hrvatska - Prosvijed studenata na filozofskom fakultetu, rektor Ivan Pavic Photo: Vanja Zubcic - Vecernji list'
'Vanja Zubcic - Vecernji list'
16.11.2011.
u 14:58

Odbijen je i prijedlog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta o pokretanju postupka za razrješenje rektora

Senat Sveučilišta u Splitu na današnjoj sjednici odlučivao je o prijedlogu prof. dr. Željka Domazeta za obnovu postupka izbora rektora i o prijedlogu Fakultetskog vijeća Prirodoslovno-matematičkog fakulteta o pokretanju postupka za razrješenje rektora.

Članovi Senata nisu, međutim, prihvatili nijedan od ta dva prijedloga.

Za prijedlog prof. Domazeta izjasnila su se javnim glasovanjem samo dva člana Senata od 22 nazočnih, dok je prijedlog Fakultetskog vijeća Prirodoslovno-matematičkog fakulteta dobio tri glasa.

Valja podsjetiti da je prof. Željko Domazet, koji je obnašao dužnost prorektora zaduženog za kapitalne investicije dok je prof. dr. Ivan Pavić "odrađivao" drugi rektorski mandat prošlog mjeseca zatražio obnovu postupka u kojem je Ivan Pavić treći put izabran za rektora. Prije toga Domazet je podnio tužbu Upravnom sudu navodeći da Pavić nije ispunjavao uvjete iz natječaja.

No, Senat se drži tumačenja prorektora za pravna pitanja koji objašnjava da odluka o izboru rektora nije pobijana tužbom pa je pravomoćna i izbor rektora legalan. Domazet je potom zatražio obnovu postupka izbora rektora, ali Senat smatra da je prof. Ivan Pavić legalno izabran treći put za rektora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije