Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljuti na ministra

Seljaci opet prijete blokadom graničnih prijelaza

'obzor-12.08.2009.osijek,hrvatska,seljaci i seljacke udruge posvadjane zbog otkupne cijene psenice,mato mlinaric Photo: Davor Javorovic/Vecernji list'
'Davor Javorovic/Vecernji list'
17.08.2011.
u 11:59

Resorno ministarstvo dokazalo je, smatra on, kako nije ni za poljoprivredu ni za seljake

Ministar Petar Čobanković ponovno misli da smo mi seljaci maloumni jer uopće nije otisnuo skladišnicu. Pa ja mislim da je Čobanković malouman jer su se ove godine seljaci sami organizirali i sve sami napravili. I kao takav malouman ministar on nama ne treba – poručio je Mato Mlinarić, predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka.

Resorno ministarstvo dokazalo je, smatra on, kako nije ni za poljoprivredu ni za seljake. Uvjeren je i da im država ove godine neće isplatiti 450 milijuna kuna potpore za lanjsku jesensku sjetvu, iako su im seljaci za to "dali vrlo jednostavan model".

– Ova je Vlada sposobna kada treba opljačkati državu i podupirati neke lobije koji financiraju njihove kampanje. Nas ne zanima koje je tko političke boje, želimo samo da se provodi zakon – istaknuo je Mlinarić danas u Osijeku. Ako se poticaji ne isplate, on više ne kani, rekao je, biti član Upravnog odbora Poljoprivredne komore. I od Komore i od seljačkih udruga, pak, traži da pozovu na prosvjede 1. listopada, kada bi trebala početi nova sjetva, "za koju novca neće biti". Seljaci će, najavio je, blokirati granične prijelaze ako se u iduća dva tjedna ne dogovori novi sastanak, a onaj nedavni u Pleternici nazvao je "seoskom predstavom".

– Znali smo da će se i ove godine dogoditi pljačka i da će se otimati seljačka pšenica jer silosi nisu naši. Država ima jedan jedini silos u kojem pšenica nije sigurna – kazao je. Gotovo 80 posto pšenice, dodao je, prodano je po cijeni od 1,35 kuna za "prebijanje" duga ugovarateljima sjetve.

– I ovih 20 posto bit će ukradeno, odnosno prodano po cijeni koju budu htjeli ugovaratelji proizvodnje – zaključio je Mlinarić.

Komentara 18

Avatar Vucibatina
Vucibatina
13:44 17.08.2011.

Je....š seljake to im i treba kad nisu od riječi,više ih ne žalim . Opet bu ih Čobanković nagu..l ......

BR
bresca
15:11 17.08.2011.

ovaj mlinaric je trebo biti savjetnik druga josipovica za poljoprivedu pa je izbacen jer je muljo sa poticajima , bolje receno mazno je preko 100 000 kuna poljoprivednih poticaja koje je sud presudio da ih mora vratiti, eto zato je taj imbecil mlinaric isfrustriran pa stalno huska na prosvjede, mlinaricu lopovcino niko te vise ne shvaca za ozbiljno, lopov si kao i zato se sakrij u misju rupu, eno ti tvoj komunisticki drug josipovic pa se njemu zali :))

UK
Ugo Kajvez
12:59 17.08.2011.

Zadnji put sam komentirao da će vas vlastodršci preveslati kad im vjerujete i idete njima na \"razgovor i dogovor\" ..... krivo radite ...........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije