Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Selidbe Gluhak' reklamiraju bravara za provaljivanje

Nije realno očekivati da će vaša deložacija uspjeti od prve, evo na što valja paziti
16. listopada 2012. u 18:00 4 komentara 175 prikaza
'19.11.2009.Zagreb, Hrvatska -Delozacija stana branitelja Mile Pavicic-a u Remetinackoj cesti. Pavicic godinama zivi u stanu za koji nema stanarsko pravo. Pogled kroz prozor stana, kamion za stvari ,
Foto: 'Zeljko Lukunic/PIXSELL'

Kriza koja je većini ljudi izobličila život u prvi plan stavlja neke usluge i poslove uspjeh kojih može izravno ovisiti o tuđoj tragediji. Takav je slučaj sa sudskim deložacijama, specijalnošću kojom se reklamiraju neke prijevozničke tvrtke za selidbu.

Rezervna brava

“Vrlo veliko iskustvo usluga sudskih deložacija koje radimo gotovo svakodnevno” nudi renomirana zagrebačka selidbena tvrtka sa 30-godišnjom tradicijom. Klijentima nude savjete kako im se deložacija ne bi izjalovila pa upozoravaju, među ostalim, da prijevoznik mora imati i alat za demontažu većeg namještaja te da je “potrebno organizirati registriranog bravara bez kojega deložacija neće početi bez obzira na to hoće li ovršenik otvoriti vrata ili će ih bravar otvoriti nasilu”. Bravar će bravu poslije i promijeniti, a sav potreban materijal, profesionalno, donosi sa sobom. Buduće korisnike upućuju da nije realno očekivati da će deložacija uspjeti od prve. Važno je termin zakazati na vrijeme, nekoliko dana ranije, čim sud zakaže deložaciju te ga zapečatiti akontacijom. Međutim, cijena usluge teško je odrediva unaprijed jer su “deložacije vrlo različite i specifične”.

– Do prije 3-4 godine deložirali smo gotovo svakodnevno, po 150 deložacija godišnje. Radili smo za Grad Zagreb, uglavnom bespravno useljene u gradske i srpske stanove, ali tamo gdje je bilo djece, stanovi se uglavnom nisu dirali – opisuju u Selidbama Gluhak te dodaju da za Grad Zagreb to sada radi drugi prijevoznik.

Zna biti teško

U prisilnom iseljenju, nakon što su vlasnici prestali plaćati kredit za stan, sudjelovali su djelatnici tvrtke \"Selidbe Kalimero\".

– Nisu otvarali vrata, a kad je bravar počeo provaljivati, žena je otvorila i došlo je do fizičkog obračuna sa sudskim ovršiteljem. U drugom pokušaju doveli su dvije policijske patrole. Zna biti teško, ali divim se tim službenicima koliko takta i strpljenja imaju. Mi ne ulazimo dok se službeno to ne omogući, tada uredno spakiramo stvari i pristojno ih zbrinemo u za to predviđen prostor, koja god strana da ga je osigurala. Najčešće i ne znamo o kakvoj se situaciji radi, ni razlog deložacije. I bolje da ne znamo – kaže Ivan Frančina iz Kalimera.

Elipso

  • verica2:

    Ovo je strašno i čitati, a kako je tek ljudima koje se deložira. Mislim da se svi moramo zamisliti i učiniti sve što možemo da nitko ne završi na ulici. To, između ostalog, pretpostavlja da se u tančine upoznamo s ... prikaži još!amo s programima stranaka i da znamo zbog čega nešto zaokružujemo kad izađemo na izbore.

  • info_punkt:

    tako treba, to je zdrava privatna inicijativa... kao u Americi...

  • info_punkt:

    "Zna biti teško, ali divim se tim službenicima koliko takta i strpljenja imaju..." __________ ma tako je... pa šta bi ovaj narod bez takvih divnih, strpljivih službenika?