Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUĆNI RED DRUŠTVENIH MREŽA
Povratak na članak

Selak Raspudić o TikToku: Prvo treba dekonstruirati jedan mit, nije vam to neki neutralni teren

Zbrka između anticipacije naše virtualne svemoći i ignorancije naše prirodne ograničenosti najbolje se vidi u ponašanju novih generacija koje su odgojene na internetu

Komentari 3

DU
Deleted user
18:19 29.03.2023.

Svi palamude o tobožnjoj zaštiti privatnih podataka a baš nitko se toga ne drži, od kompanija do država. Pa nas tako mediji kao ovaj zasipavaju reklamama koje ne želimo, a država traži oib i druge oodatke za svaku sitnicu. Ništa se neće promijeniti osim daljnjeg palamuđenja o istom

VL
SL
slavenZadravec
21:12 29.03.2023.

Analiza gđe Raspudić je korektna, ali malo previše negativno intonirana. Naime zbog postojanja interneta danas je svima dostupna nepojmljiva količina izuzetno kvalitetnih sadržaja (književnih recenzija, uvida u zbirke svjetskih muzeja, mogućnost virtualnih posjeta najzanimljivijim svjetskim gradovima, znanstvenih članaka i istraživanja ....). Sam youtube nudi hrpu predavanja na sveučilišnoj razini o svim mogućim temama i sa svih mogućih područja. To što većina ljudi bira lakozabavne sadržaje stvar je tih svih ljudi.

VL
DU
Deleted user
18:46 29.03.2023.

Dobar prikaz (situacije i pitanja) gđe Selak Raspudić! Ipak, ako i pokušamo odgovoriti na njeno pitanje iz posljednjeg stavka ("preuzimanja odgovornosti za posljedice našeg lakomislenog postupanja u virtualnoj sferi"), moramo primijetiti kako svi nismo/nisu na istom ni intelektualnom ni uzrastnom nivou, "crti", pa bi netko (društvo/država/ ah, sabor, vlada) ipak trebala nametnutim pravilima igre (zakonima) barem pokušati zaštititi one "ispod te crte"!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.