Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMIROVLJENI PILOT

Selak o preletima aviona: Nemojte se sad junačiti, zavucite se u mišju rupu!

Brigadir Ivan Selak
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/6
16.03.2022.
u 10:16

Ako nisi uspio zaštititi zemlju članicu NATO-a, trebao bi se zavući u mišju rupu. Osim bildanja mišića, trošenja goriva i selfieja iznad Kornata, to nema sada nikakvog smisla – komentirao je prelete francuskih zrakoplova umirovljeni pilot Ivan Selak

Umirovljeni vojni pilot Ivan Selak smatra kako je pad letjelice u Zagrebu sramota za NATO, a komentirao je i prelet borbenih aviona iznad Hrvatske. 

– Ovo letenje možemo gledati dvojako. Da nije bilo ovoga što se dogodilo prije par dana, ja bih bio jako sretan i zadovoljan i rekao bih da smo "kukurikali" na nebu iznad Hrvatske. Međutim, zbog svega što se dogodilo, mi smo iznad Hrvatske "kokodakali". Ovo je bilo bildanje mišića, a zapravo si izgubio borbu. Letjelica je prošla 900 km iznad NATO teritorija, izvan kontrola NATO snaga. To je sramota NATO-a, sramota Rumunjske, Mađarske i Hrvatske. Ovo je bilo najobičnije bildanje mišića i ja ne vidim to kao posebno simpatičan događaj – rekao je Selak gostujući u emisiji 24sata. 

VIDEO Vježba vojnih zrakoplova Rafalea iznad Zagreba

 

Na pitanje trebaju li te vježbe smiriti ili uznemiriti građane, Selak je poručio da postoje ljudi koji su toga plaše. 

– Za moj doživljaj preletjeli su previsoko, bio bih sretan da su se spustili na 20 metara, ali ja nisam relevantan, ja sam pilot. Ja to volim, a građani neka odgovore što oni to misle – rekao je. 

Smatra kako su vježbu koja se naziva ''Plemeniti štit'' trebali pokazati prije nekoliko dana. 

– Sad se junačimo nakon što nam je opaljen šamar. Ta vježba je za mene propala vježba – rekao je i dodao: 

– Ako nisi uspio zaštititi zemlju članicu NATO-a, trebao bi se zavući u mišju rupu. Jednako kao što su se Amerikanci zavukli u mišju rupu kada su se avioni zabili u nebodere i Pentagon. Osim bildanja mišića, trošenja goriva i selfieja iznad Kornata, to nema sad nikakvog smisla. 

– NATO je imao priliku peglati u Mađarskoj i u Rumunjskoj. Ako se želiš štititi, pitaj Izrael. Oni imaju najviše iskustva i zanimljivo, nisu u NATO-u. A znate zašto? Zato što puno babica znači kilavo dijete. Čuvaj se sam pa će te i NATO čuvati – zaključio je Selak. 

Upitan je i o izjavi predsjednika Zorana Milanovića i njegovoj zabrani letenja iznad gradova. 

– S obzirom na ovaj trenutak i na ovaj događaj, bit ću iskren – kao pilot bio bih oduševljen, ali zbog NATO sramote ne bih letio iznad grada nego bih se zavukao u mišju rupu. Zavucite se u mišju rupu! Otišao bih na sredinu Jadrana i letio da me nitko ne vidi i ne čuje. Nemojte se sad junačiti i pokazivati hrabrost. Imali ste priliku pokazati se – kazao je Selak. 

Ključne riječi

Komentara 87

TA
Tackrla
10:30 16.03.2022.

Ovaj postaje ko Đikić, svakoj krpi zakrpa. Željan pažnje i gura se ko košulja vrit

DU
Deleted user
10:33 16.03.2022.

Evo, slika i prilika JNA pilota, na srecu nisu svima isprali mozak, Selak da raspustimo sada NATO ili zraskoplovstvo radi ove pezpilotne letjelice ??

VR
vrmenta
10:51 16.03.2022.

Gospodin je došao u HV u petom mjesecu 1992god. kada se već znalo da će JNA i četnici izgubiti rat , ja osobno sam imao do tada preko 550 dana u odori SJP i svoju spomenicu sam rasparao radi takvihh "heroja" domovinskog rata a orden sam stavio mome psu oko vrata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije