Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požalio je

Muške prostitutke i droga: Predsjednik britanskog parlamenta zbog seks-skandala podnio ostavku

Keith Vaz
Foto: Screenshot
1/6
06.09.2016.
u 18:00

Zastupnik se prošlog mjeseca sastao s muškim prostitutkama u unajmljenom stanu u Londonu. Vaz na snimci traži od jednog od njih da mu na idući susret donese drogu koja se uglavnom koristi na zabavama tzv. popers

Britanski zastupnik, član oporbene Laburističke stranke, morao je u utorak podnijeti ostavku na dužnost predsjednika parlamentarnog povjerenstva zbog umiješanosti u skandal s muškim prostitutkama.

Keith Vaz (59), jedan od prvih članova britanske vlade azijskog podrijetla, oženjen i otac dvoje djece, snimljen je dok plaća usluge dvojici muških prostitutki, prenosi Sunday Mirror.

Zastupnik se prošlog mjeseca sastao s muškim prostitutkama u stanu koji je unajmio blizu svog doma na sjeveru Londona, piše tabloid. Vaz na snimci traži od jednog od njih da mu na idući susret donese drogu koja se uglavnom koristi na zabavama, takozvani popers. U parlamentu se zauzimao za zabranu te rekreativne droge ako se pokaže da je štetna.

U priopćenju u kojemu najavljuje ostavku, zastupnik ističe da mu je "iskreno žao" što mora otići s dužnosti predsjednika povjerenstva za unutarnju politiku zbog "nedavnih događaja" koji tom tijelu onemogućuju "nesmetan" nastavak rada.

To moćno povjerenstvo vodi istrage o imigraciji, zloporabi droge i prostituciji. Objavljivanje snimaka i audiozapisa u britanskom tabloidu koji opširno iznosi sve pojedinosti afere, potaknulo je raspravu o opravdanosti takvog upletanja medija u privatni život zastupnika.

Foto: REUTERS

Foto: Reuters

Sunday Mirror se opravdao istaknuvši da javnost mora znati što Vaz radi s obzirom na njegovu ulogu u proučavanju zakona o prostituciji i zlouporabi droge.

Keith Vaz, rođen u Jemenu u indijskoj obitelji, prvi put je izabran u parlament 1987. za Istočni Leicester, u središtu Engleske, a u vrijeme mandata Tonyja Blaira bio je državni tajnik za Europu.

>> Olimpijsko selo postalo je selo uzdaha! Kako do zlata bez seksa?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije