Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVLJA SE SUKOB
Povratak na članak

Šeks: Milanovićev potez skandalozan, Ustav i zakone treba poštivati

"Predsjednik Republike je vrhovni čuvar Ustava i zakonitosti. Svatko je dužan držati se Ustava. Ako Hrvatski sabor kao zakonodavac donese neki zakon, onda ga se i predsjednik Republike treba pridržavati. Ne mora se s njime slagati, ali ne može ga ignorirati i upućivati poziv građanima", naglasio je Šeks.

Komentari 33

AB
abokatstir
23:40 30.05.2020.

Šeks je jedan od stupova i graditelj slobodne Hrvatske, za razliku od druga baste koji je sramota za hrvatski narod.

VL
BR
brunac
17:57 30.05.2020.

On je nitko i ništa, nit je bio nit će biti, a kad je mogao i trebao biti podvio rep i pobjegao, a sad je što nije htijeo biti, predsjednik slučajne države. Čudna smo mi sorta ljudi, neka nam je Bog na pomoći. Za svoj dom uvijek spremni !!!

VL
PR
Prekosutra
19:13 30.05.2020.

Anticenzura - Ajmo sad tvoja krvna zrnca! I zasto vrijedjas covjeka koji je cijeli svoj zivot ulozio u slobodnu, samostalnu i demokratsku Hrvatsku? S kojim pravom i iz koje pozicije se usudjujes priustiti vrijedjanje i etiketiranje politicki zasluznih za samostalnu RH!?

VL
WA
walker
19:35 30.05.2020.

Predsjedniče Republike Hrvatske, g. Zorane Milanoviću, čestitam Vam Dan državnosti! Živjela Hrvatska!

VL
LE
lector2corrector
18:24 30.05.2020.

Odavno ste znali, ili mogli zaključiti, kako njemu RH ništa ne znači. No, do funkcija, posebice predsjedničke, kopao je i rukama i nogama. Preporučam mu Freudovu budućnost jedne iluzije...

VL
AE
a e
06:10 31.05.2020.

Kad Šeks govori kontra tebe ,sigurno dobro radiš,,,,bravo prezidente

VL
NE
Neo001
11:40 31.05.2020.

Skandalozno je da drug basta poznat po svem samo malo dobrome bude predsjednik Hrvatske.

VL
Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
18:11 30.05.2020.

Pozivati građane da ne izlaze na izbore i ne poštuju zakone koji im se ne sviđaju NE_predsjednik Zoran Milanović povrijedio je temeljne ustavne vrednote i zbog toga mora biti pokrenut i hoće postupak njegovog opoziva. Osim toga u ovih nekoliko mjeseci pokazao je krajnji prezir i mržnju prema braniteljima, svemu što je doprinijelo uspostavi nezavisne Hrvatske i svemu što simbolizira tu neovisnost. NE_predsjednik je najveći faktor podjela i destabilizacije našeg društva, kao takav nema više legitimitet a pokreće i vrlo opasne procese i pojave koje mogu eskalirati u najgorem mogućem obliku i štetno za Hrvatsku i Hrvate. Zato na ovim izborima moramo pomesti SDP i njihovog vođu NE_predsjednika Zorana Milanovića.

VL
RZ
Rocky.Zg
19:48 30.05.2020.

Sova se svugdje kreće po RH. Jel svrati i do Gotovine ?

VL
Avatar Asterix
Asterix
18:02 30.05.2020.

Glavno da se adezeovci drže zakona pa ne kradu, uhljebljuju, namještaju poslove... Za praznike više manje.

VL
IM
imamohrvatsku
18:54 30.05.2020.

Gospodin Šeks, referendum-majstor s tisuću lica. Po njemu, legalizam znači beziznimno poštivanje zakona koji su donešeni na institucionalno ilegalan način i stoga u pravilu nemoralni. Da li to znači da bi premijer legalist u npr. nacističkoj Njemačkoj morao bezuvjetno podržavati rasne zakone jer ih je u jednom povijesnom trenutku civilizacijske sramote donio moralno osakaćeni parlament? Kako bismo mi stekli neovisnost da smo bili legalisti a la Šeks i pridržavali se svih propisa bivše Jugoslavije? Da li bi i onda govorio Hrvatima da se ne moraju s njima slagati ali da ih moraju poštovati? Upravo i jest dužnost predsjednika da bude "osigurač" i zaštita građanima od institucionalnog stranačkog nasilja kakvo se već 30 godina prakticira u lijepoj našoj i da svojim govorom ukazuje na probleme i nepravedne poteze vlasti, u skladu sa svojim moralnim uvjerenjima.

VL
DU
Deleted user
17:55 30.05.2020.

Je li Sova čestitao Dan državnosti lociranom Gotovini?

VL
DU
Deleted user
18:09 30.05.2020.

Milanovićevo verbalno žonglerstvo nanosi manje štete nama svima od tvojih zakona, opajdaro stara.

VL
Avatar Caroline
Caroline
19:57 30.05.2020.

Povodom Dana državnosti Milanović je s premijerom i predsjednikom Sabora položio vijenac na zagrebačkom Mirogoju i tako pokazao da poštuje odluku Sabora, ali niti jedna odredba Ustava ne brani predsjedniku RH da ima svoj stav o radu parlamenta i vlade, niti mu je zabranjeno izraziti neslaganje s njihovim odlukama.

VL
Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
17:53 30.05.2020.

Kad su Mesića pitali što misli o Šeksu, Mesić se dobro zamislio pa odgovorio:"Nisam baš siguran da li je do sada u životu popio 2 ili 3 olimpijska bazena alkohola.".

VL
DU
Deleted user
19:00 30.05.2020.

Skandalozna, nečuvena i neozbiljna je ova trenutna vladajuća "žetončić-koalicija". Ima li većeg skandala od toga na koji način je sklepana ova trenutna saborska većina koja je i donijela ovaj zakon koji ne odražava volju većine biračkog tijela? Nema, zato Šeksova izjava ne drži vodu i jednostavno je smiješna i nebitna. Šeks drži vodu stranci kojoj pripada. Još malo...

VL
AN
anthropos
19:23 30.05.2020.

Barem je krajnje neukusno javno govoriti loše o predsjedniku republike, ako mu smeta, nek to rješavaju međusobno

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.