Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Šeks: Milanović bi pao iz ustavnog prava na prvoj godini fakulteta

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović odgovorio: Neću se dati uvući u rat uvredama
30. lipnja 2011. u 12:37 126 komentara 4 prikaza
'25.11.2010. Markov trg, Zagreb - Vladimir Seks, potpredsjednik Sabora. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Foto: 'Patrik Macek/PIXSELL'

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović pokazao je elementarno nepoznavanje ustavnih odredbi i zakona, poručili su Vladimir Šeks i Frano Matušić na konferenciji za novinare komentirajući Milanovićeve izjave o tome da je sastanak predsjednice Vlade i DORH-a vezano za davanje mita u slučaju Ina miješanje izvršne u pravosudnu vlast. Dapače, ističu da iz Milanovića progovara zavist i netrpeljivost prema premijerki i Vladi te da su Milanovićeve optužbe deplasirane i smiješne. Milanović bi, smatra Šeks, pao iz ustavnog prava na prvoj godini pravnog fakulteta.

Ni Matušić nije štedio šefa SDP-a prozvavši ga za opstruiranje hrvatskog europskog puta, a prozvao ga je i glavnim kočničarom na tom putu. Međutim samo tople riječi hvale imali su za rad predsjednice Vlade i HDZ-a ističući njezine zasluge na deblokiranju i završetku pregovora s EU, kao i za sve reforme u Hrvatskoj.

Matušić: Milanovićev pogled zamagljen je mržnjom

 – Milanovićev pogled pun zavisti i netrpeljivosti zamagljen je i mržnjom pa ne vidi što je učinjeno od kada je premijerka Kosor preuzela Vladu – ističe Matušić

Dodaje da bi zbog činjenice da je najzaslužnija za okončanje pregovora s EU bilo pošteno da ona potpiše ugovor o pristupanju.

Vladimir Šeks objasnio je i da postoji nekoliko faza u potpisivanju ugovora s Europskom unijom, osvrnuvši se time na izjave iz Ureda predsjednika Josipovića kako bi predsjednik trebao potpisati ugovor o pristupanju Uniji.

– Odluku o pokretanju postupka o sklapanju ugovora donosi Vlada, objašnjava Šeks, a ta odluka govori tko je ovlaštenik za potpisivanje ugovora.

Dodaje da je promjenom Ustava 2010. godine utvrđeno da međunarodne ugovore sklapaju predsjednik Republike, Vlada ili Sabor, a što ovisi o prirodi ugovora.

– S obzirom na to da je Vlada vodila pregovore, postoji snažno uporište da Vlada i potpiše ugovor – naglasio je Šeks pozivajući se na Zakon o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora te Ustav.

Milanović: Neću se dati uvući u rat uvredama

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović komentirajući izjave istaknutih HDZ-ovaca odgovorio je da se neće dati uvući u rat uvredama. Smatra da je to taktika HDZ-a, a na pitanje kako ocjenjuje optužbe da je bio glavni kočničar puta u EU, u svom je stilu kazao kako je odgovor na ovo pitanje sadržan u odgovoru na prvo pitanje. Odbio je odgovoriti na pitanje kako komentira da u HDZ-u upravo ovu Vladu smatraju najzaslužnijom za završetak ulaska u EU. Kazao je samo da se ne želi uvlačiti u HDZ-ova prepucavanja.

– Postoji jedna tendencija da se sve ovo pretvori u cipelarenje i vrijeđanje i na to se lako navući, no tu smo lekciju naučili. Prema tome, uzalud pokušavaju, a sve što sam rekao jučer o supstanci i biti stvari – o potpisivanju ugovora i ulozi državnog odvjetnika te odnosu državnog odvjetnika i visoke politike stoji i danas. A u to prepucavanje i taj rat uvredama nećemo se dati uvući. To je taktika HDZ-a – izjavio je Zoran Milanović, čelnik SDP-a, nakon što je zamoljen za komentar HDZ-ovih tvrdnji da ne zna Ustav, zakone i propise kada tvrdi da premijerka ne može komunicirati s DORH-om te da ne bi prošao ni na prvom seminaru iz ustavnog prava.

A o HDZ-ovim ocjenama da su najzaslužniji za završetak pregovora ova Vlada i premijerka Kosor jer su zatvorili 30 poglavlja, odblokirali zablokirane pregovore te da bi bilo pošteno i moralno da oni budu ti koji će potpisati pristupni ugovor s EU također nije želio govoriti, samo je u svom stilu dodao kako je sve o tome rekao jučer i to treba samo ponoviti.

– Ne govorim napamet i stojim kod svake svoje riječi – zaključio je Milanović.

MIP Saboru uputio još jedan zahtj

MIP Saboru uputio još jedan zahtjev za skidanje imuniteta zastupniku HDSSB-a Ivanu Drmiću

Mandatno - imunitetno povjerensrvo na zahtjev Dorha i Uskoka poslalo je zahtjev Saboru za skidanje imuniteta zastupniku Ivanu Drmiću za kazneno djelo poticanja i posredovanje.

Predsjednik MIP-a  Damir Sesvećan objasnio je da se za svako pojedinačno kazneno djelo mora skidati imunitet.

Koronavirus
UŽIVO
Potvrđen treći slučaj zaraze koronavirusom. Osoba se nalazi u bolnici u Rijeci
tt
Tabu tema
Evo što morate znati o životu s hemoroidima
  • -obrisani-:

    liburnik to hrvati zovu odvjetnikom iako je srbima i jugoslavenioma tužitelj prirastao srcu

  • lopine:

    šeks obično pada nakon sedmog demižona............

  • -obrisani-:

    Ti bi pao na alkotestu !!