Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strogo povjerljivo

Šeks kontrirao šefici. Jedini je bio protiv dok je brisala Polančeca

kosor
Dino Stanin/Pixsell
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
18.09.2010.
u 08:45

HDZ nabavlja program Forensic kako bi otkrili tko kome šalje mailove, od koga ih prima i kojeg su sadržaja, o čemu se razgovara i s kime službenim mobitelom.

Silenzio stampa svim članovima Predsjedništva HDZ-a Jadranka Kosor nametnula je kako bi spriječila da u javnost iziđe da je prijetila svim članovima da će biti “izbačeni iz stranke kao Sanader odluče li se progovoriti”. To je kazao jedan od sudionika četverosatne sjednice Predsjedništva stranke u četvrtak, koji iz razumljivih razloga ne želi istupiti imenom i prezimenom te napominje kako Polančeca u kontekstu “izbacivanja kroz prozor” predsjednica stranke nije spominjala jer tada odluka o njegovu brisanju iz stranačkog članstva nije bila donesena.

>>Šeks: Nisam se protivio odluci da se Polančeca izbaci iz stranke!

Gdje cure informacije?

Sjednica je počela, kazao je, žustrim obraćanjem J. Kosor u kojem inzistira na pronalaženju onih koji medijima otkrivaju detalje iz stranke te onih koji, unatoč upozorenjima i naputcima, s novinarima raspravljaju o stanju u vladajućoj stranci. Okupljeni su nakon svega zaključili kako će predsjednica HDZ-a ubuduće mnogo pomnije kontrolirati podređene.

U vladajućoj stranci može se čuti kako će uskoro nabaviti program Forensic koji nalogodavcu otkriva tko je kome slao mailove, od koga je primao mailove i kojeg sadržaja, o čemu je razgovarao i s kime službenim mobitelom, tko je zvao njega, a koga on. Sve to kako bi se u budućnosti spriječilo curenje informacija. Isti je softver svojedobno bio postavio Hrvoje Vojković u Croatia osiguranju, a detektivski program koji bilježi baš sve razbjesnio je zaposlenike.

Osim toga, Jadranka Kosor ne odustaje od pronalaženja člana Predsjedništva HDZ-a koji je medijima dao sliku o stanju u stranci. Tu je i pitanje tko je u javnost pustio informaciju o tajnom sastanku predsjednice stranke i Damira Polančeca.

Zbog tog je slučaja, iako posve nedužan, posao mogao izgubiti i jedan član tehničkog osoblja u središnjici HDZ-a. U posljednji tren zaštitio ga je jedan istaknuti član Predsjedništva pa će, umjesto izvanrednog otkaza, biti kažnjen premještanjem u HDZ-ovu zagrebačku gradsku organizaciju u Gundulićevoj ulici.

Na sjednici Predsjedništva Ivan Šuker, iako su takve informacije kružile, nije spomenuo Damira Polančeca niti je zatražio njegovo izbacivanje iz stranke. Prijedlog je došao od Jadranke Kosor, a je li tko prije sjednice lobirao da se to dogodi, ili joj je dao preporuku u tom smislu, izvor s kojim smo kontaktirali ne zna.

Jedini koji se, barem djelomično, suprotstavio prijedlogu predsjednice stranke bio je potpredsjednik Vladimir Šeks, koji je tijekom rasprave pozivao na razboritost te indirektno branio Damira Polančeca. Jedini je koji je svojim izlaganjem kontrirao predsjednici stranke. U medijima je već spominjano soliranje potpredsjednika Sabora koji malo mari za želje i potrebe stranačke šefice i ostalih članova Predsjedništva.

Napeto u središnjici

Jedino što ovih dana stiže od vladajućih štura je informacija da se nešto događa. Što? Nitko ne želi precizirati, pa objašnjavaju kako je riječ o napetoj atmosferi i međusobnu nepovjerenju. Pojavila se i glasina kako Predsjedništvo HDZ-a i Jadranka Kosor traže od Ivana Šukera i Marine Matulović Dropulić da odstupe sa svojih pozicija u Vladi. Međutim, od početka se vidjelo kako u tome nema istine.

Šuker i M. Matulović Dropulić nisu bili predmet rasprave Predsjedništva HDZ-a. S druge strane, nitko razborit o tome ne bi ni razmišljao u trenutku kada se priprema proračun za 2011. godinu.

Komentara 427

VP
voltaren protiv komunizma
08:09 19.09.2010.

Ne mogu borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala vodit iste partije koji su korupciju i kriminal osmislili i proveli u djelo. : Vrijeme je za: Hrvatsku Stranku Prava

LA
labin33
13:02 18.09.2010.

Svantevid - A tko će odgovarati za Viktor Lenac!?

VP
voltaren protiv komunizma
08:07 19.09.2010.

Zašto se skrivaju komunisti sa Domovnicom u partijama HDZ I SDP zašto se ne ujedine opet u jednu KPH. . Braćo Hrvati povijesni parlamentarni izbori 2011, moraju dovest HSP na vlast ako želimo dobro sebi i NAŠOJ DJECI! HRVATSKA HRVATOM!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije