Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protunapad

Šeks: Ivo Sanader moralno je dno moralnog dna!

\'27.10.2010., Hrvatski sabor, Zagreb - Sjednica i izglasavanje povjerenja Vladi Republike Hrvatske.Vladimir Seks. Photo: Igor Kralj/PIXSELL\'
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
17.11.2010.
u 16:54

Sanader je za politički progon i medijsku hajku okrivio Jadranku Kosor i Vladimira Šeksa.

- Ako sam ja najveće zlo u Hrvatskoj i ako sam deset godina bio na čelu bande, a ne Vlade i HDZ-a,  kako je moguće da su me 10 godina u stopu svi pratili i podupirali, a nisu dali ostavke? I kako je moguće da je Jadranka Kosor objeručke prihvatila da me zamijeni, javno me hvalila i dizala u nebesa? - oglasio se opet bivši premijer, danas nezavisni saborski zastupnik ljut zbog svakodnevnih, kako kaže, lažnih medijskih napisa o njemu i njegovoj obitelji.

Za politički progon Sanader krivi Kosor i Šeksa

Opet je, kao i pretprošlog petka, sazvao tiskovnu konferenciju, doduše ovog je puta išao službenim putem pa mu je Sabor dodijelio i dvoranu. Za politički progon i medijsku hajku okrivio je svoju zamjenicu Jadranku Kosor i Vladimira Šeksa.

- Moji dojučerašnji najbliži suradnici Kosor i Šeks sad iz vlastitih strahova i nesposobnosti da riješe probleme u državi napadaju mene i moju obitelj plasirajući različite klevete i izmišljotine da bi prikrili svoj neuspjeh u vođenju države i stanke. Vrši se sustavan pritisak na mjerodavne istražne institucije kao i na ljude koji su osumnjičeni ili optuženi da lažno svjedoče protiv mene, a da zauzvrat dobiju oprosnice - poručio je Sanader.

Zbog čega ga se oni toliko boje da šire laži o njemu, Sanader nije želio odgovoriti.

- Pitajte to njih - poručio je i ponovio da nema želje ni volje rasturiti Vladu i parlamentarnu većinu koju je sam stvorio. Ali ima volje, napominje, boriti se protiv nedemokratskih metoda koje su na djelu.

Najavio tužbe protiv medija

Demantirao je i da je kupio stan u New Yorku, ali i da ga je s obitelji unajmio i to za šest tisuća dolara. Demantirao je i da je kupovao skupocjene slike poput Picassovih te najavio da će zbog lažnih tekstova tužiti EPH i druge medije koji su te laži objavili po nalogu Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa. Dodao je da u politiku, za razliku od nekih, nije ušao na prosjačkom štapu. Živi, kaže, od dobre plaće i do ponedjeljka će predati svoju imovinsku karticu koju upravo dovršava. Do tada ne želi otkrivati kolika mu je plaća i kolika mu je ukupna vrijednost imovine, no poručio je da živi od konzaltinga te da je suvlasnik nekoliko kompanija otvorenih nakon što je napustio premijersku funkciju.

Sanader je potvrdio da je poslao pismo europskim institucijama, ali nije želio otkriti što su mu odgovorili. Demantirao je i napise u nekim medijima da ne želi o svojoj situaciji razgovarati s predsjednikom Ivom Josipovićem.

Šeks: Obruč oko Ive Sanadera se sve više steže

Napade Ive Sanadera komentirao je prozvani potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks. Poručio je da njegov bivši stranački šef besramno laže.

- To je još jedan u nizu njegovih besramnih pokušaja kojima je dotaknuo dno dna u svojim gnjusobnim i klevetničkim lažima i objedama. Izabrao je taktiku laži, kleveta i intriga što je u samoj njegovoj naravi. Uostalom, na taj način je i došao na vlast: obmanama i spletkama, zavađajući ljude, zavađajući sve druge. Ivo Sanader  moralno je dno moralnog dna! - poručio je Šeks. Smiješne su mu i optužbe da s premijerkom "uređuje" izdanja cijelog EPH kada je, kaže, poznato s kojim je sve Sanader kolumnistima, novinarima i urednicima bio u odnosu.

Za činjenicu da ga je 10 godina slijedio Šeks je poručio da nije bio obmanut, ali da za sve treba vremena da sazrije.

- Kad neki čir pukne kao što je puknuo čir Sanader, onda se to rješava na taj način. Po Sanaderu nitko ne pljuje, on pljuje sam po sebi, a zapravo izlazi van ono što je radio zadnjih deset godina. To su napadi panike, jedan obrambeni refleks gdje on nekontrolirano, potpuno bez uporišta u realnom svijetu, autistično i jednostavno iracionalno reagira u skladu s onim kad se oko njega steže obruč. Vrti se, koprca u toj vrši, u tom obruču i onda mu na pamet padaju nevjerojatne scene i scenariji prema kojima za ono što je u pozadini njegovih frustracija i tjeskoba prebacuje manipulacijom odgovornost na druge – poručio je Šeks.

Zaključio je da se obruč oko Ive Sanadera se sve više steže, no nije želio potvrditi da time misli kako će bivši premijer uskoro završiti u Remetincu.

Komentara 370

IB
Ivana Brkić Ćubela
19:55 17.11.2010.

Ma koji Pikaso i satovi ma....... Na Bulevaru Odgovor na pitanje \"A gde si kupio to i to\" ...........???? kada ne zelimo da priznamo da smo doticnu stvar kupili kod Kineza, u Depou, u Top Shopu, itd.

OB
-obrisani-
22:50 17.11.2010.

Šeks: Ma hrvatine smo ionako na dnu, zaboravljeni, nemočni i vanka EU saveza a sada još naš drug Ivek Sanader želi nas vječne i poštene u HDZ-u učiti morale !

MP
Mr.Pravda
18:17 17.11.2010.

podupirali su te jer ste lopine iste..sta od zemlje uciniste,sram vas bilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije