Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon o prebivalištu

Šeks: Hrvati iz BiH neće biti zakinuti za socijalna prava iz proračuna

vladimir šeks
Arhiva VL
17.02.2010.
u 17:08

Predsjednik Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav Vladimir Šeks kazao je da će se između dva čitanja zakona utvrditi mehanizmi za zaštitu socijalnih prava Hrvata iz BiH koji će izgubiti pravo na prebivalište u Republici Hrvatskoj.

Čak i kad izgube pravo na prebivalište u Republici Hrvatskoj, Hrvati iz BIH neće biti zakinuti za socijalna prava iz hrvatskog proračuna. Predsjednik Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav Vladimir Šeks kazao je da će se između dva čitanja zakona utvrditi mehanizmi kojima će se zaštititi njihova socijalna prava.

Odbacio je tvrdnje da zakon štiti državljane Hrvatske koji su izbjegli u Srbiju da se ošteti Hrvate iz BiH.

- Zakon se odnosi na sve, kazao je Šeks, objasnivši kako se neće brisati oni koji su u programu obnove i povratka.Novinare je izvijestio da će spomenuti mehanizmi biti predstavljeni javnosti.

Ingrid Antičević Marinović (SDP) optužila je komisiju Justicia et pax što se otvoreno zalaže za osobe koje imaju lažna prebivališta. Dodala je da je ustavna obveza pomagati Hrvatima u BiH sada više nego ikada, ali na transparentan način, a ne da ih se drži u podaničkom odnosu umjesto da ih se drži građanima koji mogu slobodno birati na izborima.

Komentara 39

OB
-obrisani-
18:37 17.02.2010.

onda neka šeks rasproda sve šta ima i svu ušteđevinu da bosancima,zašto bi hrvati iz hrvatske plaćali socijalu u bosni a oni dole u bosni plaćaju poreze i pronose i neka u toj državi traže svoja prava!

OB
-obrisani-
18:42 17.02.2010.

.-20 godina su rvati BiH bili glasačka mašinerija samo jedne partije koja je sebi uzela za pravo da zastupa i tumači interese tih rvata ??? .. .2o godina HDZ od jednog autohtonog i konstitutivnog naroda na cijelom teritoriju države BiH BiH stvara dijasporu smještenu u torovima ,kupujući lojalnost novcima,ne zarađenim znanjem i radom ,već zaduživanjem---20 godina

PA
pavelUSA
17:37 17.02.2010.

Super! Ozmite novce iz proracuna i dajte socijalna prava svim Hrvatima u bivsoj Yugi ma gdje bili i placalai poreze a Hrvati u Hrvatskoj nek stave zube na klin!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije