Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUTOMAFIJA Nenad Garašić (34) u istom danu dvaput osuđen

Šefu skupine pet i pol godina za krađe auta

17.12.2008.
u 18:26

ZAGREB - Nenad Garašić (34), optuženi za krađe skupocjenih vozila danas je u dva zasebna postupka pred dvjema sutkinjama Općinskog kaznenog suda nepravomoćno osuđen na pet i pol godina zatvora! Prva presuda od dvije i pol godine zatvora izrečena mu je danas u 8.30 pred sutkinjom Anom Kovačević zbog krađe BMW-a, te pokušaja razbojstva.

Drugoptuženom Petru L. sutkinja je izrekla uvjetnu osudu od 11 mjeseci zatvora uz rok kušnje od 4 godine zbog pokušaja razbojstva, dok ga je oslobodila za krađu auta. Garašić, koji je priznao kaznena djela, kriv je jer je u lipnju iz garaže ukrao BMW, vrijedan 360.000 kuna. Kako je svjedočio vlasnik BMW-a, optuženi ga je nazvao na telefon i ponudio da će mu vratiti auto ako muplati 4000 eura.

Uhićen na vrijeme
No, prije primopredaje novca Garašić je uhićen jer je oštećeni krađu i telefonsku ucjenu prijavio prijatelju, policijskom inspektoru. Garašić je osuđen i zbog pokušaja razbojstva nad Zoranom D., vlasnikom mercedesa S 350. Prema presudi on se u volvu drugooptuženog dovezao u svibnju do kuće Zorana D., te ga je u trenutku kad je izlazio iz mercedesa pošpricao suzavcem, udario u vrat i sljepoočicu i izvukao iz auta. Htio mu je odvesti auto, no žrtva se pridigla, pa je Garašić zbog buke pobjegao. Sud je olakotnim Garašiću cijenio njegovo priznanje djela te zdravstveno stanje.

Crven u licu
Presudu sutkinje Božice Barlović Garašić nije dobro primio. Dok mu je objašnjavala krivicu za krađe tri mercedesa iz 2003., crven u licu odmahivao je glavom.

Navela je da je drugookrivljeni Krešimir Petriček (57) automobile, koje je Garašić ukrao, sakrivao u garaži u Dubravi, te da su dogovarali da od vlasnika traže otkupnine, ako ne žele da ih se proda u BiH. Petriček i trećeokrivljena Žana Radečić (29) kazali su da je skupina oštećenome M. D. poručila da dođe na nadvožnjak na cesti Zagreb – V. Gorica te da otamo baci 3000 eura. Automobil nisu vratili.

Za krađu mercedesa 200 CDI, za koji su tražili 6000 eura otkupnine, kazala je da je Garašić rekao da mu se “takva prilika više neće ukazati”. Sutkinja je Garašića osudila za tri krađe, prijevaru i iznudu te mu je otegotnim uzela to što se vraća krađama čim iziđe iz zatvora. Za iste optužbe Petriček je dobio 14 mjeseci, jer je ovisnik, pa se mora i liječiti. Za sudjelovanje u krađama Ž. Radečić uvjetno je osuđena na pola godine s tri godine kušnje, a Žarko Dujmović (38) za jedno sudjelovanje pola godine s dvije godine kušnje.



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije