Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačka ministrica

"Šefovi ne smiju zvati kad završite svoj posao"

'German Labour Minister Ursula von der Leyen addresses a press conference on May 2, 2012 in Berlin. The German labour market continues to defy the eurozone debt crisis, even if seasonally-adjusted une
AFP/PIXSELL
13.06.2012.
u 17:33

Tijekom vikenda i nakon radnog vremena zaposleni se trebaju odmarati, a ne javljati se na službeni telefon ili pratiti e-mail – kazala je ministrica Ursula von der Leyen.

Njemačka ministrica rada Ursula von der Leyen zatražila je da se zaposleni u toj državi rasterete poslovnih obveza tijekom vikenda i nakon radnog vremena, odnosno da ne budu dostupni na službeni telefon. Ona je od poduzeća zatražila “jasna pravila” u vezi s korištenjem službenog telefona i elektroničke pošte.

– Tijekom vikenda i nakon radnog vremena zaposleni se trebaju odmarati, a ne javljati se na službeni telefon ili pratiti e-mail – kazala je ministrica Ursula von der Leyen.

Američki psihijatri već su registrirali bolest od pretjeranog korištenja mobitela i nazvali je “iDisorder” – “iporemećaj”. 

Komentara 10

Avatar prckoostajeprcko
prckoostajeprcko
18:03 13.06.2012.

to ja znam samo ti to reci ako možeš mome šefu ja ne smijem !!!!

ST
sttipe
18:25 13.06.2012.

ja sam već dobija jednom otkaz jer sam nakon posla gasija mobitel..nema tu kazne nego osobno,kad padne noć..države nisu tu da nam išta riješe nego da nas uvuku u probleme..da nam sve uzmu šta imamo i poklone tajkunima..

Avatar DucMan
DucMan
18:00 13.06.2012.

Pa to je normalno. Tako bi trebalo biti. Stalna dostupnost firmi se mora debelo osjetiti na platnoj listi. To košta. Ne možeš djelatnika plaćat 4-5.000 kuna i očekivat da ti je na raspolaganju kad god ti nazoveš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije