Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rastrošna županica

Merzel darove koje su platili porezni obveznici slala i šefici Porezne uprave

merzel, smiljanec
Foto: Pixsell
16.04.2014.
u 07:49

Reprezentacija – 
SDP-ova dužnosnica darove je redovito slala i članovima Vlade

U srijedu 6. ožujka 2013. godine voditeljica ispostave Porezne uprave u Sisku Vedrana Ogulinac šalje u Središnji ured Porezne uprave u Zagrebu, Sektoru za financijsko upravljanje i kontrolu, očitovanje o procjeni tržišne vrijednosti salona Lava auto Popec u Sisku, koji je kupila županica Marina Lovrić Merzel. Vedrana Ogulinac šalje očitovanje jer je županijski državni odvjetnik u Sisku zatražio reviziju procjene vrijednosti objekta od središnjice Porezne uprave sumnjajući u ispravnost procjene sisačkih poreznika.

U očitovanju stoji kako je, postupajući isključivo po tablicama, Porezna uprava u Sisku vrijednost nekretnine procijenila na 10 milijuna i 51.000 kuna. Porezna time ŽDO-u kazuje kako je, što se njih tiče, plaćena cijena za nekretninu od 9,8 milijuna kuna u okviru procjene.

Parfem, vaza i viski

USKOK pak smatra da je ta cijena preplaćena za 4,2 milijuna kuna. Dan nakon slanja dopisa, u četvrtak 7. ožujka 2013., sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel šalje ravnateljici Porezne uprave, svojoj prijateljici Nadi Čavlović-Smiljanec, veliku bajaderu i mesnu platu, da se čelnici Porezne počaste. Platu i bajaderu platila je proračunskim sredstvima, tj. novcem poreznih obveznika.

Je li to bio oblik neke zahvale, gesta bliske prijateljice ili samo uranjeni dar za Međunarodni dan žena, ne zna se.

No zna se da to nije bio jedini dar koji je čelnica Sisačko-moslavačke županije Marina Lovrić Merzel poslala čelnicima i vodstvu državnih institucija i istaknutim članovima SDP-a tijekom 2013. godine. Sve je to plaćala novcem iz reprezentacije Županije, a to je vidljivo iz dokumentacije te bilježaka županičine tajnice, koje su istražitelji zaplijenili prilikom pretrage središta Županije u ožujku. Tako je navedeno kako je Nadi Čavlović-Smiljanec županica za lanjsko Valentinovo poslala buket cvijeća i bombonijeru, a isti dan identičan poklon išao je i jednoj djelatnici Ministarstva financija u Zagrebu. To je ministarstvo progledalo kroz prste Županiji prilikom jednog zaduživanja krajem 2012. godine, pa joj je omogućeno da zaobiđe zakonski rok o granici zaduživanja od 20 posto.

Darove su, prema zaplijenjenim bilješkama, dobili i njezini stranački kolege, brojni savjetnici županice – za korištenje njihovih usluga USKOK je također tereti – te brojni djelatnici Županije, no i neki ministri. Porezni obveznici Sisačko-moslavačke županije tijekom 2013. godine platili su parfem koji je poslan potpredsjednici Vlade i ministrici socijalne politike i mladih Milanki Opačić. Nešto bogatiji dar, u vrijeme zahuktale priče o legalizaciji, u obliku vaze, bombonijere i viskija poslan je ministrici graditeljstva i prostornog uređenja Anki Mrak-Taritaš.

Primatelji nisu znali

Županica je bila brižna i u pogledu rođendana svojih kolega iz SDP-a, pa je ministar uprave Arsen Bauk za rođendan, 7. veljače 2013., dobio parfem i kravatu, a ministar rada i mirovinskoga sustava te županičin kum Mirando Mrsić za svoj lanjski rođendan dobio je rukavice i šal. Svi ti darovi plaćeni su novcem Županije, no njihovi primatelji to nisu mogli znati jer ih je slala pod svojim imenom.

A tih je darova bilo itekako mnogo jer se županica doslovce razbacivala unatoč tome što je revizija iz godine u godinu upozoravala da se novac od reprezentacije troši bez prateće dokumentacije, tj. bez naznaka namjene i popratne dokumentacije o svrsi njezina utroška. Tijekom 2012. godine županica je za reprezentaciju potrošila vrtoglavih 468.000 kuna, a ta brojka je prijašnjih godina bila još veća.

>>Na poslu bi oko Merzel bilo previše - svjedoka

>>Lovrić Merzel tužila Stankovića: Uvrijedio me i oklevetao!

Komentara 133

Avatar Vuglec
Vuglec
08:16 16.04.2014.

U maloj Hrvatskoj imamo još jednu zločinačku organizaciju ......

VV
valter.volf.315
08:25 16.04.2014.

Lopovi ( ne upirem prstom samo u jedne) i srbonostalgicari nam kradu Drzavu za koju smo se borili sve u ime demokracije i zakona.

DU
Deleted user
08:08 16.04.2014.

Sitni kokošari koje možeš "podmazati" bombonijericom, buketićem, parfemčićem, rukavicama i sličnim staklenim perlicama, da odvrate pogled dok Mercl krade i mulja na lopate! Sitne duše bez trunke poštenja, morala i, najgore od svega, dostojanstva. Svi odreda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije