Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priznala

Šefica Porezne uprave pod ovrhom zbog duga od 173.000 kuna!

hrvatski sabor,nada čavlović smiljanec,slavko linić (1)
Patrik Macek/PIXSELL
24.02.2012.
u 17:17

Dužna ravnateljica porezne, koja bi trebala nadzirati sve hrvatske dužnike, u telefonskom nam je razgovoru ponovila da su sva dugovanja plaćena, osim dijela kredita vrijednog 15 tisuća eura, a za koji je ona sudužnik

Ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec, koja bi trebala nadzirati neplatiše, dužna je bankama 173.052,49 kuna, zbog čega joj je Općinski sud u Virovitici već izdao četiri pravomoćna ovršna rješenja.

Saborski izvjestitelji u petak su dobili anonimno pismo naslovljeno na predsjednika Vlade Zorana Milanovića, a potpisano sa "zabrinuti građani i stranačke kolege" u kojem se premijera upozorava da njegova nova ravnateljica Porezne uprave, imenovana 29. prosinca prošle godine, ignorira primiti i platiti sudska rješenja o ovrsi. Tragom pisma kontaktirali smo s Općinskim sudom u Virovitici koji nam je potvrdio da su protiv Nade Čavlović Smiljanec dovršena dva ovršna postupka, prvi od 16. siječnja ove godine na račun dugovanja PBZ-u Zagreb u iznosu od 37.978,11 kuna, a drugi od 15. studenog 2011. godine na račun dugovanja PBZ Cardu u iznosu od 57.695 kuna.

Osim toga, pred istim su sudom vođena još dva postupka koja su pravomoćno dovršena. U prvom je tužitelj Zagrebačka banka koja potražuje 39.381,27 kuna, dok je u drugom tužitelj PBZ Card koji potražuje 37.998,11 kuna.

Ravnateljica Nada Čavlović Smiljanec u početku je sve demantirala i rekla da nema nikakvih dugovanja, a na koncu je poslala priopćenje u kojem ipak priznaje da je dugove imala, ali i da ih je podmirila.

– Jedini sudski spor koji se trenutačno vodi jest spor vezan uz obrtnički kredit u kojem sam ja sudužnik, a moj suprug jamac. Glavni dužnik, odnosno obrt Bar Oko završio je u stečaju, a ja sam kao sudužnik podmirivala rate kredita do svibnja prošle godine – piše u priopćenju u kojem zaključuje da ni ona ni suprug nisu uspjeli mirno riješiti to pitanje pa se ono rješava sudskim putem.

Dužna ravnateljica porezne, koja bi trebala nadzirati sve hrvatske dužnike, u telefonskom nam je razgovoru ponovila da su sva dugovanja plaćena, osim dijela kredita vrijednog 15 tisuća eura, a za koji je ona sudužnik.

– Nemam kaznene prijave niti se protiv mene vode sudski postupci, ovo je packa za ono što sam neki dan u Saboru prozvala HDZ da je tajno otpisivao dugove – zaključila je šefica porezne.

Njen šef ministar financija Slavko Linić novinarima je rekao da se najprije mora upoznati s predmetom da bi ga komentirao, dok je šef Hrvatskih laburista Dragutin Lesar bio ironičan:.

– Rekli su u Kukuriku koaliciji da su njihovi ljudi stručni, sposobni i lojalni. Kada zadovoljite ovaj treći kriterij, onda prva dva nisu bitna, i to je sad očito.

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor rekla je da je već prije tražila smjenu Nade Čavlović Smiljanec zbog njenih neodmjerenih i nekontroliranih izjava vezanih za opraštanje dugova, odnosno kamata.

– To je još jedan primjer koji pokazuje da je ova Vlada isključivo politički kadrovirana, pokazuje jednu nepodnošljivu lakoću političkog kadroviranja. Očekujem hitru reakciju i ministra i predsjednika Vlade jer upravo on mora odgovoriti može li takva osoba ostati raditi u tako osjetljivom sustavu. To je pitanje za njega i nadam se da se neće skrivati iza leđa ministra Linića – poručila je Kosor.

Zanimljivo je kako je anonimno pismo na račun dugova šefice Porezne uprave isplivalo u javnost odmah nakon što se našla pod udarom kritika oporbe zbog izjava u kojima je bivšu Vladu optužila da je na zatvorenim sjednicama tajno otpisivala dugove poreznim dužnicima te nakon što je najavila objaviti popis svih poreznih dužnika u Hrvatskoj.

Komentara 150

CH
chemica
18:39 24.02.2012.

Možemo početi skupljati oklade. Koliko će kukurikavcima trebati da je smijene? 24 ili 48 sati?

KL
klanac
21:08 24.02.2012.

Šta će sada biti obrazloženje Milanoviću! Otkud ovakav izbor!

OB
-obrisani-
17:30 24.02.2012.

kukurikuuuuu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije