Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čavlović Smiljanec:

Podmeću mi oni koji godinama nisu radili svoj posao

Nada Čavlović Smiljanec
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/5
26.04.2014.
u 17:25

Nije željela odgovarati na novinarska pitanja, pa tako ni na ono radi li joj Slavko Linić o glavi, s obzirom da je poznato kako njih dvoje nisu u najboljim odnosima.

- Ne poznajem tog čovjeka o kojem se piše u medijima, nikada sa njim nisam razgovarala i ništa nemam sa tim slučajem oko kojeg se vodi istraga. Pravo je pitanje tko je sve ove godine gurao pod tepih ili nije provodio ovršne radnje jer dug OLT ne datira od kolovoza 2012. nego postoji od 2007. Utvrđen je istragom Porezne uprave, a račun poreznog obveznika nikada nije blokiran. Sve što se događa, to je podmetanje onih koji godinama nisu radili svoj posao i štitili određene obveznike i sada sve to prebacuju na mene - kazala je pomoćnica ministra financija i šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec na konferenciji u Poreznoj upravi.

Nije željela odgovarati na novinarska pitanja, pa tako ni na ono radi li joj Slavko Linić o glavi, s obzirom da je poznato kako njih dvoje nisu u najboljim odnosima.

Čavlović Smiljanec se očitovala na pokretanje istrage protiv nje zbog stopiranja naplate gotovo 12 milijuna kuna duga tvrtke OLT, tada u vlasništvu osječkog poduzetnika Željka Biloša. Istražitelji sumnjaju da je Čavlović Smiljanec zapovjedila donedavnoj pročelnici ispostave Porezne uprave u Osijeku Ružici Kovačević da "blokira" ovrhu. Kako je pisao Večernji list, policija je podnijela kaznenu prijavu prije nekoliko dana, a USKOK je ispisao nalog za otvaranje istrage koji je, tvrde naši izvori, već stigao u Poreznu upravu. Sumnjiči ju se navodno za kazneno djelo trgovanja utjecajem, za što je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

>>Otvorena istraga protiv šefice Porezne uprave

Komentara 72

DU
Deleted user
17:18 26.04.2014.

Sve moralna elita,počevši od vrha pa na niže

Avatar kamenjar
kamenjar
17:20 26.04.2014.

ma što ima reći? .................. reformirani komunisti opljačkali su hrvatsku pa i taj vlasnik olt-a je reformirani komunist

Avatar NikadRobom
NikadRobom
17:24 26.04.2014.

Sramim se sto zivim u ovako divnoj zemlji,ali korumpiranoj i punoj ovakvih osoba.Nije bitno jer HDZ,SDP...kako god da se zovu,sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije