Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
christine lagarde

Šefica MMF-a neće biti optužena za zloporabu položaja i ovlasti

'The International Monetary Fund managing director Christine Lagarde during a press briefing with the Chancellor of the Exchequer, George Osborne in London. Photo: Press Association/Pixsell'
Press Association/Pixsell
24.05.2013.
u 22:36

Lagarde je zanijekala bilo kakvu zaluporabu novčanih sredstava te je odbacila tvrdnje da je tajkun dobio povlašteni položaj zbog potpore koju je tijekom predizborne kampanje pružio Nicolasu Sarkozyju.

Francuski sud donio je danas odluku da šefica Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde neće biti podvrgnuta istrazi te ju je ujedno imenovao ''pomoćnom svjedokinjom'' na suđenju u skandalu oko isplate novca tajkunu Bernardu Taipi. Njemu je, precizira BBC, u vrijeme dok je Lagarde obnašala dužnost ministrice financija u toj zemlji isplaćeno oko 400 milijuna eura.

Lagarde je zanijekala bilo kakvu zaluporabu novčanih sredstava te je odbacila tvrdnje da je tajkun dobio povlašteni položaj zbog potpore koju je tijekom predizborne kampanje pružio Nicolasu Sarkozyju.

Tapie, bivši televizijski voditelj i vlasnik nogometnog kluba koji je 90-ih sjedio na čelu Adidasa, optužio je banku Credit Lyonnais za prijevaru i profitiranje od prodaje njegove tvrtke 1993. godine nudeći novim vlasnicima kredite posebne kamatne stope. U aferu je automatski, kao vlasnik banke, upletena i francuska vlada koja je još 1995. spasila banku od propasti.

Lagarde, bivša ministrica financija, odlučila je sastaviti posebnu porotu za arbitražu koje je 2008. godine odlučilo je kako banka kao odštetu Tapieu mora isplatiti 240 milijuna eura.

>>Šefica MMF-a optužena za zloporabu položaja i ovlasti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije