Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u hramu narodnjaka

Šefa za kojeg je reketario smaknuo u punom klubu

Dalibor Grgić
Foto: ''
1/4
21.04.2014.
u 18:38

Bonano je ispalio hice. Jedan od njih pogodio je i Filipa Krešića (19)

Hici su proparali zrak u narodnjačkom klubu Shakespeare u Vinkovcima oko 1.30 ujutro. Šokirana gomila instinktivno se bacila na pod. Kad su podignuli glave, imali su što vidjeti. Vinkovčanin Dalibor Grgić (34) zvan Dado Bonano stajao je s pištoljem u ruci iznad tijela prijatelja i svog šefa Marka Marjanovića (50). U idućem trenutku u stampedu većina gostiju izjurila je iz kluba u Glagoljaškoj ulici. Svi koji su vidjeli prizor dobro su poznavali aktere. Marjanović je bio nasilnik, reketar i vlasnik kafića Fenix, a Dado Bonano njegov čovjek od povjerenja koji je obavljao prljave poslove, išao po novac i dugove.

Jedan od hitaca koje je ispalio Dado Bonano pogodio je i Filipa Krešića (19) iz Vinkovaca koji se ovdje zatekao sa svojim društvom. Srećom ga je zrno samo okrznulo i, nakon što je dobio liječničku pomoć u vinkovačkoj bolnici, pušten na kućnu njegu.

– Bio sam im okrenut leđima pa nisam čuo jesu li se svađali. Bilo je puno ljudi, odjednom se začula pucnjava i svi su oko mene legli pa sam i ja legao na pod. Osjetio sam da me nešto opeklo pa sam se opipao po ramenu i vidio da krvarim. Na Hitnoj su mi rekli da sam samo okrznut i pustili me kući. Sada sam dobro, ali tu ću noć pamtiti cijeli život – kaže Filip Krešić.

Treba nadgledati posao

Marko Marjanović poznat je u Vinkovcima kao diler, reketar i kamatar koji se nemilosrdno obračunava s dužnicima, što je nedavno osjetio i vlasnik malog kafića na vinkovačkoj tržnici koji je prebijen jer nije htio platiti “zaštitu”. Malo tko otvoreno želi govoriti o ubojstvu jer Marjanovića, bivšeg pripadnika specijalne policije, znaju kao neugodnog čovjeka sklonog fizičkom obračunavanju.

– Nije me iznenadilo što je ubijen jer svatko tko ga je poznavao znao je da će kad-tad tako skončati, ali me iznenadilo da ga je ubio Dado Bonano jer su bili prijatelji. Grgić je za Marjanovića ubirao reket. Pa i u tom prostoru gdje je ubijen prije nekoliko godina Marjanović ga je postavio za redara kako bi mogao nadgledati kako posluje tadašnji vlasnik – kaže Vinkovčanin koji poznaje obojicu. Konobari iz kafića preko puta Shakespearea kažu da su čuli pet-šest hitaca, a potom su vidjeli goste kako bježe iz narodnjačkog kluba.

Nitko ne zna motiv zločina

Vlasnik kluba koji se predstavio kao Zvjezdan nije želio govoriti o događaju jer, kako kaže, policija je rekla neka ništa ne govori novinarima. Ni rodbina ubijenog Marjanovića nije bila raspoložena za razgovor, kratko su rekli da ne znaju što bi mogao biti razlog za ubojstvo. Ujutro Marjanovićev kafić Fenix u Zvonimirovoj ulici, gdje također svira narodnjačka glazba, nije bio otvoren, ali je na uobičajenom mjestu uz terasu ispred ulaza u kuću bio parkiran njegov crni audi.     

Komentara 128

Avatar mladen valentić
mladen valentić
19:18 21.04.2014.

Zagreb i Hrvatska su pretvoreni u Balkansku prćiju, nema noćnog kluba iz kojeg ne trešte narodnjaci. Treba zatvoriti i onoga tko je dao za odobrenje da takvi lokali mogu poslovati.

RA
rafael13
18:52 21.04.2014.

Znam da ne mora biti poveznica no indikativno je da se sve dogodilo u narodnjačkom klubu kao da je i bivši specijalni policajac bio vlasnik narodnjačkog kluba.

ZJ
Zjako
18:51 21.04.2014.

Valjda mu je kasnila plaća ili mu gazda nije odobrio godišnji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije