Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
duga resa

Šef ureda za izdavanje dozvola suspendiran - radio 9 sati tjedno!

'za kar070306..slavko marinic predsjednik drustva hrvatsko slovenskog prijateljstva snimila kristina stedul-fabac'
kristina stedul-fabac/Pixsell
26.06.2013.
u 23:05

– Na godišnjem sam odmoru. Postojale su indicije da bi se tako nešto moglo dogoditi, no dok ne dobijem rješenje i dok ga ne potpišem ništa neću komentirati – kaže Marinič.

Gotovo nevjerojatno, ali nekoliko dana prije roka za predaju zahtjeva za legalizaciju suspendiran je voditelj dugoreške ispostave Upravnog odjela za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša Karlovačke županije Slavko Marinič.

Na službeničkom sudu

To nam je potvrdio pročelnik Upravnog odjela Marinko Maradin.

– Izdano je takvo rješenje. Pokrenut je postupak zbog teže povrede službene dužnosti, a predmet će obraditi službenički sud – kaže Maradin.

Marinič, pak, kaže da nije dobio nikakvo rješenje.

– Na godišnjem sam odmoru. Postojale su indicije da bi se tako nešto moglo dogoditi, no dok ne dobijem rješenje i dok ga ne potpišem ništa neću komentirati – kaže Marinič.

A teška povreda službene dužnosti je navodno nepoštovanje rješenje župana Ivana Vučića o uredovnom vremenu za stranke.

– Rješenje je da uredovno vrijeme za primanje stranaka i zahtjeva bude ponedjeljkom, srijedom i petkom od osam do 14 sati, a ostatak radnog vremena da se preuzimaju rješenja. No, u Dugoj Resi je uredovno vrijeme i dalje bilo ponedjeljkom i petkom od osam do 12 sati, a srijedom od 12 do 15 – kaže Maradin koji je preuzeo dio poslova voditelja ispostave i kojeg smo zatekli u uredu, iako je i on na godišnjem odmoru.

Službenički sud može u potpunosti odbaciti prijavu protiv djelatnika, a može i odlučiti o otkazu. No, to su dvije krajnosti. Maradin kaže da je do prvog lipnja u Dugoj Resi predano nešto manje od tisuću zahtjeva za ozakonjenjem objekata. Građani, naravno, čekaju zadnji čas.

– Kako se približava rok, zaprimamo više od stotinu zahtjeva dnevno – otkriva Maradin.

Rješenje još od rujna

U istoj zgradi gdje je ispostava županijskog ureda je i sjedište dugoreške gradske uprave. Njihov međusobni odnos bio je i predmet rasprave u predizbornoj kampanji. Gradonačelnik Ivan Baršić kaže da županijski ured radi normalno i bez voditelja.

– Očito je prepoznat problem u tom odjelu. Još u rujnu je doneseno rješenje o uredovnom vremenu i to su znali, i trebali poštivati, i djelatnici te ispostave – komentira Baršić.

>> Vlast u Dugoj Resi je inertna i ne pomaže građanima već sebi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije