Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEĆE DATI OSTAVKU

Šef stožera koji je večerao u društvu: 'Glupo je da govorim lokaciju'

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije
Dusko Jaramaz/PIXSELL
19.01.2021.
u 17:52

Viđam se svaki dan s većinom od njih, a ako smo dotle došli da ja ili vi ili bilo tko ne može sjest s nekim i popričat onda k vragu sve, komentirao je Blažević

Nikola Blažević, šibensko-kninski dožupan i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite, potvrdio je u razgovoru za Šibenski da neće sam podnijeti ostavku na tu funkciju nakon što je Index objavio fotografije na kojima se jasno se vidi kako je Blažević bio na večeri s najmanje sedam osoba koji su iz više od dva kućanstva.

“Mjera vjerojatno jest prekršena ako tako gledate. Ali kažem, moj rođak je pozvao društvo da se nađemo da proslavimo jer je njegova kćer Valentina Blažević brončana u rukometnoj reprezentaciji i sjeli smo i jeli, nismo ni pjevali ni plesali ni grlili se ni ljubili. Sve ljude na slici znam, neke cijeli život, a neke najmanje 20 godina. Viđam se svaki dan s većinom od njih, a ako smo dotle došli da ja ili vi ili bilo tko ne može sjest s nekim i popričat onda k vragu sve”, objašnjavao je za Radio Šibenik, prenosi Šibenik.in.

Negira optužbe da su večerali u hotelu gdje je dozvoljeno jesti samo gostima hotela. 

“Ma nije, nije. Hotel ne radi. Nismo bili u hotelu, bili smo u Kninu i glupo je sada da je govorim lokaciju na kojoj smo bili i glupo je da se morate pravdati zato što ste sjedili za stolom i jeli. Kažem, nije bilo u hotelu jer hotel ne radi”, kaže.

Upitan shvaća li da je u cijeloj situaciji sporno to što je on načelnik Stožera civilne zaštite te da svojim ponašanjem šalje krivu poruku građanima, kaže:

“Da, da, da, znam. Ali evo, ako tako jest onda je ovo zapravo prva prekršena mjera u ovih godinu dana. Ne znam jeste li vi prekršili koju mjeru ili bilo tko drugi. Teško je živjeti u ovome svemu, a da ne napravite makar i takav nenamjeran previd. Ja sam svjestan svega ovoga što me vi pitate, ali mislim živim sa tim 24 sata. Ponašam se smireno i vodim računa o svemu i inače vodim računa o svemu. Nisam sklon nikakvim devijacijama, ali dizati na razinu ne znam ni ja pored svega što se događa u našem društvu, sjedenje za stolom i večeravanje, ako je to moj krimen, onda evo, sudite mi”, kazao je.

Ključne riječi

Komentara 18

GE
generacija57
18:42 19.01.2021.

Pravila ne važe za tebe,samo za nas.

ML
Mladjan
18:41 19.01.2021.

Kao i do sada, jedni mogu što hoće, drugi plaćaju sve. Jeli, pili, vjerovat o iza toga i vozili.

DU
Deleted user
18:52 19.01.2021.

Ma da, bitnije je da se oni obloču dok ostali građani nisu mogli posjetiti svoje najbliže za vrijeme blagdana ako su bili u drugoj županiji. Valjda najveći šljam kod nas odlazi u politiku, čast izuzecima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije