Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanost

Šef smjene Konjić prvi put dao krv, a rekorder je službenik Hlebec

'          '
''
19.01.2011.
u 15:26

Krv je prvi put dao i policajac Kristijan Osredečki, a načelnik Pavić krv je dao 19 puta

Među darivateljima na prvoj ovogodišnjoj akciji davanja krvi u Krapini bili su i policijski službenici postaje prometne policije u Krapini. Njih dvanaestorica, predvođeni načelnikom Robertom Pavićem, krv su dali jer dobro znaju koliko je spasonosna svaka doza. Obavljajući svoj posao, nagledaju se prometnih nesreća na cestama, a darovana krv ozlijeđenima može spasiti život.

Sami ponudili pomoć

Rekorder među dvanaestoricom je Josip Hlebec, policijski službenik koji je krv dao 91. put, a prema broju darivanja ističu se i Darko Barušić, koji je krv dao 54 puta, te Dejan Jurinjak sa pedeset davanja. Ništa manje hrabri nisu bili ni Ranko Konjić, šef smjene, i policajac Kristijan Osredečki, kojima je ovo bilo prvo darivanje. Sam načelnik Robert Pavić krv je dao 19 puta. Osim njih krv su dali i policajci Damir Krog, Miljenko Hrček, Dejan Dunaj, Stjepan Benko, Mladen Jakšić te jedina žena među njima, policijska službenica Vesna Potočki. Josip Hlebec godinama se odaziva pozivima Crvenog križa i nada se da će još dugo godina moći biti dio humanitarnog lanca.

– Nikada ne znaš kada će tebi zatrebati krv. Tako ja razmišljam i drago mi je što mogu pomoći – rekao je Hlebec.

Djelatnici u Crvenom križu kažu kako su policijski službenici sami prepoznali važnost akcije i ponudili svoju pomoć i na tome su im vrlo zahvalni.

Prema riječima načelnika Roberta Pavića, čak nekoliko policijskih službenika prometne policije uključeno je u humanitarne akcije darivanja krvi.

Daruju i iz drugih postaja

Pouzdano znamo da za ovom policijskom postajom ne zaostaju ni ostale postaje pa tako ni djelatnici policijske uprave.

U Srednjoj školi u Krapini prikupljeno je 114 doza, u Kotki 22 te u Srednjoj školi 41 doza. Akcija se danas nastavlja u Pučkom otvorenom učilištu, a u petak u Đurmancu. Gradsko društvo Crvenoga križa Krapine u samom je vrhu u državi prema darivanju krvi.

Ključne riječi

Komentara 1

CR
crocro
15:55 23.01.2011.

Hvale vrijedna akcija djelatnika PU Krapinsko-zagorske. Čestitam svim policajcima koji su plemenito ponudili ono bez čega nema života. Krv. Zato svakom davatelju krvi ponaosob želim miran posao sa što manje stresa te da ih u životu prati čelično zdravlje kao i one čijim će žilama kolati krv hrabrih i humanih Zagorskih policajaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije