Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Šef smjene Konjić prvi put dao krv, a rekorder je službenik Hlebec

Krv je prvi put dao i policajac Kristijan Osredečki, a načelnik Pavić krv je dao 19 puta
19. siječnja 2011. u 15:26 1 komentara 147 prikaza
'          '
Foto: ''

Među darivateljima na prvoj ovogodišnjoj akciji davanja krvi u Krapini bili su i policijski službenici postaje prometne policije u Krapini. Njih dvanaestorica, predvođeni načelnikom Robertom Pavićem, krv su dali jer dobro znaju koliko je spasonosna svaka doza. Obavljajući svoj posao, nagledaju se prometnih nesreća na cestama, a darovana krv ozlijeđenima može spasiti život.

Sami ponudili pomoć

Rekorder među dvanaestoricom je Josip Hlebec, policijski službenik koji je krv dao 91. put, a prema broju darivanja ističu se i Darko Barušić, koji je krv dao 54 puta, te Dejan Jurinjak sa pedeset davanja. Ništa manje hrabri nisu bili ni Ranko Konjić, šef smjene, i policajac Kristijan Osredečki, kojima je ovo bilo prvo darivanje. Sam načelnik Robert Pavić krv je dao 19 puta. Osim njih krv su dali i policajci Damir Krog, Miljenko Hrček, Dejan Dunaj, Stjepan Benko, Mladen Jakšić te jedina žena među njima, policijska službenica Vesna Potočki. Josip Hlebec godinama se odaziva pozivima Crvenog križa i nada se da će još dugo godina moći biti dio humanitarnog lanca.

– Nikada ne znaš kada će tebi zatrebati krv. Tako ja razmišljam i drago mi je što mogu pomoći – rekao je Hlebec.

Djelatnici u Crvenom križu kažu kako su policijski službenici sami prepoznali važnost akcije i ponudili svoju pomoć i na tome su im vrlo zahvalni.

Prema riječima načelnika Roberta Pavića, čak nekoliko policijskih službenika prometne policije uključeno je u humanitarne akcije darivanja krvi.

Daruju i iz drugih postaja

Pouzdano znamo da za ovom policijskom postajom ne zaostaju ni ostale postaje pa tako ni djelatnici policijske uprave.

U Srednjoj školi u Krapini prikupljeno je 114 doza, u Kotki 22 te u Srednjoj školi 41 doza. Akcija se danas nastavlja u Pučkom otvorenom učilištu, a u petak u Đurmancu. Gradsko društvo Crvenoga križa Krapine u samom je vrhu u državi prema darivanju krvi.

Viralni recept
Recept za pečeni krumpir 'srušio' internet: Ova metoda i začini spoj su koji čine savršenstvo
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • crocro:

    Hvale vrijedna akcija djelatnika PU Krapinsko-zagorske. Čestitam svim policajcima koji su plemenito ponudili ono bez čega nema života. Krv. Zato svakom davatelju krvi ponaosob želim miran posao sa što manje stresa te da ih u životu prati čelično zdravlje kao ... prikaži još! i one čijim će žilama kolati krv hrabrih i humanih Zagorskih policajaca.