Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRLO DOBRA VIJEST

Šef njemačke komisije za cijepljenje: PCR i antigenski testovi otkrivaju i omikron

Brzi covid antigenski test
Sasa Miljevic/PIXSELL
01.12.2021.
u 09:24

Uz cijepljenje Mertens se zalaže i za ograničenje kontakata, jer je to sada "jedino što pomaže u drastičnom smanjenju prijenosa virusa"

Novi soj koronavirusa omikron može se otkriti uobičajenim PCR i antigenskim testovima, kazao je  predsjednik Stalnog povjerenstva za cijepljenje (Stiko) Thomas Mertens i tako demantirao špekuacije da postojeći, prije svega, brzi antigenski testovi ne otkrivaju novi soj koji se ubrzano širi svijetom.

- To je veoma dobra vijest - kazao je Mertens pozivajući se na rezultate testiranja PCR i antigenskim testovima, a prenosi Focus.de.
Martens je kazao da je sada najbitnije utvrditi kako omikron djeluje na starije i prethodno oboljele osobe

Uz cijepljenje Mertens se zalaže i za ograničenje kontakata, jer je to sada "jedino što pomaže u drastičnom smanjenju prijenosa virusa", kada je dokazano da "virus prenose uglavnom necijepljeni i u znatno manjoj mjeri cijepljeni ljudi".

Video: Novi soj omikron: 'Ova varijanta ima velik broj mutacija, od kojih su neke zabrinjavajuće'

Komentara 2

DU
Deleted user
09:26 01.12.2021.

Ako virus prenose necijepljeni kako piše, kako je onda onih 13 zaraženih omikronom sletjelo u Nizozemsku? U koji to avion može ući necijepljeni putnik, a da nije testiran? I još k tome, nizozemskog avioprijevoznika?

PR
pravednik2
09:26 01.12.2021.

Nije bitno što on kaže. Što kažu naši poznati antivakserići?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije