Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Šef kabineta Mahmouda Abbasa gol na izraelskoj televiziji

Bivši palestinski obavještajac postavio je zamku moćnom Rafiqu Husseiniju nakon što mu se neimenovana žena požalila da je Husseini ucjenjuje.
12. veljače 2010. u 19:26 27 komentara 14 prikaza
rafiq

Palestinci imaju svoj seks skandal. Rafiq Husseini, šef kabineta predsjednika Mahmuouda Abbasa, našao se u nezgodnoj poziciji nakon što je jedna izraelska televizija emitirala snimku na kojoj se Husseini skida i pritom ženu s kojom je zatečen pita: "Tko gasi svjetlo - ti ili ja?"

Autor video snimke je bivši palestinski obavještajac Fahmi Shabaneh, koji je pojasnio kako je Husseini snimljen krišom i u dogovoru sa ženom koja je ostala neprikazana i anonimna. Rekao je kako mu se ta žena požalila da joj je Husseini iznio nemoralnu ponudu kada je došla u njegov ured kako bi ga zamolila za pomoć u rješavanju jednog obiteljskog problema, odnosno iskoristio je svoj utjecaj da bi ishodio seks.
Shabaneh je potom postavio kamere u spavaćoj sobi te žene, a Husseini je uletio u zamku, piše AP.

Snimku je u srijedu emitirao izraelski Kanal 10. Husseini se do sada nije očitovao, baš kao ni predsjednik Mahmoud Abbas. Nezavisna novinska agencija Maan, smještena na Zapadnoj obali, pozvala je u svom uvodniku Husseinija da odstupi s položaja s obzirom na "sramotu koja je nanesena palestinskim vlastima, narodu, kao i palestinskim obiteljima".

Fatah je priopćio kako "nikome neće biti dopušteno da koristi poziciju za svoje osobne planove i fantazije", ali za sada nije otvorena nikakva istraga. Abbasovi suradnici kažu da Husseini ostaje na svom položaju.

Shabaneh tvrdi kako mu je sam Abbas dao u zadatak istraživanje korupcije, ali kada je sa svojim otkrićima došao predsjedniku, naišao je na ignoriranje. U programu Kanala 10 Shabaneh je pokazao dokumente koji navodno dokazuju da su dužnosnici Palestinske samouprave pokrali milijune dolara iz javnih fondova. Nisu se spominjala imena, ali među njima su navodno Abbasovi najbliži suradnici.

Korupcija je bila široko rasprostranjena u vrijeme vladavine Yassera Arafata. Aktivisti koji rade na njenom iskorjenjivanju potvrđuju da je i danas raširen nepotizam, međutim, smatraju, novac koji stiže od međunarodnih donora je pod snažnom kontrolom.

Mons. Mate Uzinić
MONS. UZINIĆ NA FACEBOOKU
'Žao mi je ako sam razočarao neke vjernike'
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“
  • -obrisani-:

    Rizica, molim lijepo, ispricaj nama opet onu tvoju pricu o tome kakav fantastican zivot imaju zene u saudijskoj Arabiji i Iranu. Ta mi je prica jedna od nadrazih! Mogao bi je slusati svaki dan ....

  • -obrisani-:

    Korupcija je rak rana Palestinaca. Dok su njegova braca Palestinci krepali od gladi, bivsi terorist Arafat imao je u francuskim bankama vise od 50 miljuna dollara, od kojih danas \"skromno\" zivi Arafatova svijetlokosa udovica - u jednom od najluksuznijih predgradja Pariza ...

  • -obrisani-:

    Ova smeca korumpirana koje zidovi ucjenjuju ovakvim skandalima, nesmiju da prestavljaju Palestinski narod,..