Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRUNOSLAV JAKUPČIĆ

Šef Hrvatskih šuma prvi put nakon uhićenja progovorio o Josipi Rimac

Foto: RTL
08.06.2020.
u 19:26

Nedavno je objavljena snimka na kojoj se vidi navodni susret Jakupčića i Josipe Rimac, četiri dana prije uhićenja.  Jakupčić demantira da je on na snimci.

Afera vjetroelektrane je jedna od glavnih tema koja se koristi i u pretkampanji. Podsjetimo, afera je počela uhićenjem državne tajnice u Ministarstvu uprave i bivše kninske gradonačelnice, Josipe Rimac, pod sumnjom da je, u suradnji s nizom osoba, pokušavala pogodovati investitorima oko najveće hrvatske vjetroelektrane.

Protiv 13 osumnjičenika policija je podnijela kaznenu prijavu USKOK-u zbog sumnje da su počinili i poticali kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti te davanja mita.

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić četvrto je osumnjičeni u aferi vjetroelektrane.

U razgovoru za RTL pričao je o odnosu s Josipom Rimac, ali i tvrdnjama vlasnika CEMP-a da su ih Hrvatske šume ucjenjivale.

"Poslije 63 godine života i 39 godina staža u šumarskoj struci doživio sam jedno tragično iskustvo, i ja i moja obitelj,  ali vjerujem da ću nakon svega dokazati svoju nevinost i da sam radio u interesu Hrvatskih šuma i Republike Hrvatske", kazao je na početku svog prvog medijskog istupa nakon uhićenja Krunoslav Jakupčić.

Upitan je li Josipa Rimac vršila na njega pritisak, šef Hrvatskih šuma je odgovorio: 'Taj pritisak se može nazvati i pritisak, ali i lobiranje i njezino zalaganje za svoj grad Knin i za svoju županiju".

Jakupčić je rekao da se s Rimac susreo nekoliko puta tijekom 2019. godine.

"Zadnji susret prije koronavirus bio je u Zagrebu, u službenim prostorijama Hrvatskih šuma, tijekom veljače. Uvijek sam to doživljavao kao zalaganje za županiju, a odnosi nje i investitora, ja to ne bih tumačio, jer ne znam", rekao je Jakupčić.

Progovorio je i o optužbama za reketarenje. Jakupčić tvrdi da to nije istina.

"Poslije više godina, Hrvatske šume i Uprava društva na čelu sa mnom je napokon uspjela naplatiti svoje veliko potraživanje, zaslužnost, a to je šest milijuna kuna".

Nedavno je objavljena snimka na kojoj se vidi navodni susret Jakupčića i Josipe Rimac, četiri dana prije uhićenja.  Jakupčić demantira da je on na snimci.

"Objavljena je snimka na jednoj komercijalnoj televiziji i to 25. svibnja, poslije 19 sati. Jedna osoba, druga osoba, međutim ja muška osoba nisam. To je meni vrlo lako dokazati, ako treba i forenzičarom. Ta televizija je objavila jednu veliku šumu. Mi smo kao Hrvatske šume i ja odgovorili na tri ili četiri njihova upita da se ne radi o meni na tom susretu, a oni su svejedno objavili snimku tvrdeći da se radi o meni. Ja se s navedenom gospođom nisam susretao u kafićima već isključivo u službenim prostorijama Hrvatskih šuma", kaže.

Na pitanje gdje je bio taj dan, Jakupčić kaže: ''Znam, sjetio sam se. S najmlađom kćerkom, bio sam suvozač u automobilu. Išli smo po suprugu oko 19.30 sati na posao."

Jakupčić kaže da je ljut i razočaran svime. Hrvatske šume i on osobno odvojeno podnijet će tužbe za kazneno djelo klevete i za naknadu štete.

"Čini mi se da je gospodin niži rastom od mene i nešto slabije konstitucije", kaže Jakupičć dodajući da ne zna o kojem se kafiću radi.

Ostaje li na čelu Hrvatskih šuma? Jakupčić kaže da se ničega ne boji

"Ja sam čovjek pred mirovinom. Uvijek mi je cilj bio gospodarenje šumama za buduće generacije i pritom zadovoljiti naše brojne zainteresrane strane, i državu kao vlasxnika, i drvoprerađivače, dobavljače, prije svega zaposlene, pa sve do najšire javnosti.

Upitan je li ova afera uteg, šef Hrvatskih šuma ponavlja da je pred mirovinom, ali kaže da ovo iskustvo ostaje do samog kraja života. Što ako ga izbace iz stranke? Jakupčić kratko kaže: ''O tome će odlučiti predsjedništvo stranke".

Komentara 5

MI
misho32
20:08 08.06.2020.

toga se mora krivično goniti jer ništa nije poduzimao protiv devastacija i uništavanja hrvatskog nacionalnog blaga, već je sigurno iskoristio za osobno bogaćenje

KE
kelj
19:30 08.06.2020.

Još jedna hadezeovska poštenjačina.

DU
Deleted user
20:00 08.06.2020.

Da smo pravna država davno trebao bit u Remetincu! “Ugovori, Javna nabava, zapošljavanja bez natječaja, 2€ po m3? Al kao i za ovo “nije kriv”!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije