Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kasno se sjetio

Šef HEP-a Begović zakasnio dvije godine s aktiviranjem mandata

leo begović
Davor Višnjić/Pixsell
23.09.2011.
u 13:22

On je izgubio svoj mandat prije točno dvije godine, rekao je predsjednik Općinskog vijeća Mladen Varošanec

GORIČAN – Općinsko vijeće Goričana ponovno nije održalo sjednicu zbog nedostatka kvoruma. Oporba na čelu s vijećnicima Stjepanom Blagusom (HSU) i nezavisnim Ivanom Marđetkom napustila je sjednicu prije izglasavanja dnevnog reda.

– Obojica traže da Valent Pandur položi prisegu kao 13. vijećnik, iako je njegov HNS na općinsku adresu poslao dopis u kojoj piše da nije donesena odluka o imenovanju vijećnika iz njihovih redova, a samovoljno je davanje prisege protuzakonito – ističe predsjednik OV-a Mladen Varošanec (SDP).

Na sjednici Općinskog vijeća pojavio se i Leo Begović, predsjednik uprave HEP-a, s namjerom da aktivira svoj vijećnički mandat. Varošanec ga je, kaže, uputio da pročita članak 6. Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne samouprave, u kojem piše da je svoj mandat trebao aktivirati u roku od osam dana od prestanka obnašanja nespojive dužnosti. 

– A to je bilo točno prije dvije godine, kad je postao predsjednik uprave HEP-a. Prije toga bio je državni tajnik, a ta je funkcija nespojiva o onom općinskog vijećnika. Kad je postao predsjednik uprave HEP-a, mogao je aktivirati mandat, no to nije učinio – tvrdi Varošanec. HDZ je ostao bez kandidata, pa je mandat ponudio HNS-u, no županijsko vodstvo HNS-a taj "dar" nije prihvatilo, što je i jedan od razloga krize u OV-u. Načelnik Mario Moharić (SDP) upozorio je vijećnike koji onemogućavaju rad OV-a da će nanijeti golemu izravnu štetu zbog kočenja projekata. Najavljena je mogućnost raspuštanja OV-a podnošenjem ostavki šestero vijećnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije