Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tijekom posjeta Libanonu

Šef diplomacije EU-a upozorio da bi Libanon mogao biti uvučen u regionalni sukob

European Union's foreign policy chief Josep Borrell speaks during a joint news conference with Lebanon's caretaker Foreign Minister Abdallah Bou Habib in Beirut
Foto: MOHAMED AZAKIR/REUTERS
1/2
06.01.2024.
u 15:54

Borrell je tijekom posjeta Libanonu rekao da je nužno izbjeći regionalnu eskalaciju sukoba na Bliskom istoku te upozorio da nikome regionalni sukob neće koristiti.

Šef europske vanjske politike Josep Borrell je u subotu upozorio da bi Libanon mogao biti uvučen u regionalni sukob ako se rat Izraela protiv palestinske islamističke organizacije proširi.

Borrell je tijekom posjeta Libanonu rekao da je nužno izbjeći regionalnu eskalaciju sukoba na Bliskom istoku te upozorio da nikome regionalni sukob neće koristiti. Govorio je na tiskovnoj konferenciji s libanonskim premijerom Nadžibom Mikatijem nakon razgovora s najvišim vladinim dužnosnicima o događajima unutar i oko Gaze, uključujući posljedice rata i situaciju na izraelsko-libanonskoj granici.

"Gledamo zabrinjavajuće jačanje izmjene vatre uzduž Plave linije", kazao je Borrell. Trenutna crta razgraničenja između dviju država naziva se Plava linija, a predstavlja crtu do koje su se izraelske snage povukle nakon što su napustile južni Libanon 2000.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Počelo privremeno primirje između Izraela i Hamasa: 'Rat još nije gotov, sjever Gaze opasna je ratna zona'

Komentara 4

IZ
ivan.zorger
13:26 06.03.2024.

..tako je govorio Senor El Faschista

DJ
DjuroPucar
22:22 06.01.2024.

Niko EU ne pita ni za sta ne samo na bliskom istoku, nego svi znaju da je ona americka pudlica i niko nece da se zamajava i gubi vrijeme nego pregovaraju direktno sa amerima.

GL
GlupiHrvat
16:15 07.01.2024.

Moze li se znati ko je izabro ovoga, EU sve vise podsjeca na Sovjetski politbiro, niko od nikoga izabran, sami sebe biraju i tako se vrte u krug.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije