Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vandoren hvali Liku

Šef delegacije EU u posjeti Ličko-senjskoj županiji

paul vandoren
Iva Vidović/VLM
19.11.2010.
u 19:09

Mnogi su projekti realizirani, a mnogi se drugi planiraju što je dobra vijest, izjavio je.

U posjet Ličko-senjskoj županiji danas je stigao Paul Vandoren, šef delegacije Europske unije u Hrvatskoj, koji je najavio posjet svim županijama do kraja ove godine.

- Objasnio sam županu i gradonačelniku u kojoj je Hrvatska fazi u pristupanju Europskoj uniji. Smatram da svi građani Hrvatske trebaju dobiti informacije o ulasku u EU. Danas sam naglasio potrebu za jačanjem administrativnih kapaciteta kako bi županija privukla još sredstava iz pristupnih fondova, a u vezi s tim dobio sam pozitivne  informacije iz županije - izjavio je Vandoren nakon sastanka sa županom Milanom Jurkovićem, gospićkim gradonačelnikom Milanom Kolićem te njihovim najbližim suradnicima.

- Ova županija druga je na popisu onih koja pružaju najveću potporu ulasku u EU, a to je zato što se informiranju građana pristupa na adekvatan način. Mnogi su projekti  realizirani, a mnogi se drugi planiraju što je dobra vijest - izjavio je.

Na upit novinara kada se može očekivati ulazak Hrvatske u EU odgovorio je da sve ovisi o izvješću Europske komisije u ožujku sljedeće godine, no naglašava kako sve ovisi o napretku u zatvaranju poglavlja 23.
- Ako tada bude izvješće dobro, očekivati je da će biti jasniji datum ulaska u EU - zaključio je Vandoren.

Župan Jurković, vrlo zadovoljan posjetom šefa delegacije EU, istaknuo je kako je u županiji 112 prijavljenih projekata vrijednih 380 milijuna eura, a njih 55 spremno je za povlačenje sredstava iz fondova za godinu dana. Prema posljednjim anketama, 70 posto Ličana dalo je zeleno svjetlo ulasku Hrvatske u EU, a župan ističe da ga ne zadovoljava drugo mjesto na popisu županija.
- Želimo biti prvi - istaknuo je.

Ključne riječi

Komentara 4

LU
lužnjak
01:53 20.11.2010.

-\"\"\"\"\"\"\"\"\" Ova županija druga je na popisu onih koja pružaju najveću potporu ulasku u EU, a to je zato što se informiranju građana pristupa na adekvatan način. Mnogi su projekti realizirani, a mnogi se drugi planiraju što je dobra vijestt - izjavio je.\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\" tko to tamo laže ... Lika treba da se obrodi prljavim industrijama mic po mic, a ne da se OBNARODI??? ČUDNO, JAKO ČUDNO,da se gost nije zaprepastio zašto je domaćin županija opustjela, i pretežito sa staračkim življem . . .aaaaaa, da, da ... to bi i pasalo i odgovaralo da tako ostane ugurzima sa sjevernog boka (što se tiče), bemti koja fina borba da se dotaknu topla južna mora. Pa kod članice Mađarske prsti se mogu uvući smo u rukav soooorrrryyy nema mora. Možda će makar primjetiti na auotobanu kraj jednog restorana nama toaleta, a uslugu nema mogućnosti dati restaurant i to uvijek zbog nekih nedorečenosti, ma hoću reći nedostataka. Sve se po potrebi obavlja iza IZA, da da iza nekih kontejnera velike zapremine. Upravo sam naišao jedne zgode kad su se iskrcali i prepoznatljivi djelatnici i djelatnice sa seminarskog putovanja, stišćući se na svježem zraku dok im se bus odmarao, ali u nervozi tapkali su upravo svi da što prije krenu na odredište. Na podsjetnik da se ... novinari obavjeste... prevladavao je ... tajac u kojem se mogao očitovati strah . . . Voljeli bi naši orni ulagači i dobronamjerni gosti i najsrećniji bi bili \"KAD BI DRVEĆE HODALO\"

MM
mali medo
11:20 20.11.2010.

Ne slažem se s ovom izjavom. Tko je pitao narod koji živi na ovim prostorima Like, nitko.... koja je to anketa.....ona HDZ-ova koju provode članovi stranke..... iz tiska se vidi da u Liku puno stranaca je odustalo baš zbog preglomaznog državnog aparata i činovnika a pomalo i lokalnih vođa..... nema ulaganja velikog kapitala, to su sve sitnice...... Župane Vaše je vrijeme prošlo - povucite se i idite doma, bitno je da nitko nemože dobiti posao a da ne dođe kod Vas kući .... Ružna slika, a ne da Ličani podržavaju ulazak u EU............

LU
lužnjak
18:01 20.11.2010.

MA DAJTE SLOBODNIJE DIŠITE, makar u ime onih što trebaju tek doć Opet su u igri Potemkinova sela !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije