Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Idemo na pivo'

Šef delegacije EU u Hrvatskoj zna za pet naših piva

pivo,paul vandoren (1)
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/6
23.05.2012.
u 21:13

U skopu izložbe 'Idemo na pivo' u Etnografskom muzeju u Zagrebu organiziran je razgovor o hmeljskoj kapljici

Karlovačko, Ožujsko, Pan, Velebitsko i Osječko vrste su hrvatskih piva koja su znala nabrojati tri stranca: Paul Vandoren - šef delegacije EU u Hrvatskoj, Christian Brawentz izaslanik austrijskog veleposlanstva i Sean Honan direktor škole engleskog jezika u Zagrebu. Oni su sudionici razgovora o pivu koji se u srijedu održao u sklopu izložbe pod nazivom „Idemo na pivo“ koja je do 15. srpnja otvorena u Etnografskom muzeju. Saznali smo da su Austrijanci drugi u svijetu po ispijanju piva, ostavivši iza sebe čak i „velikog brata“ – Nijemce.

- Imamo tradiciju samostanskih piva koja su jaka ali jako dobra, a zastupam tezu i da je pivo hrana. Na pitanje pivo ili vino, Vandoren je kazao kako crno vino za njega uvijek ima prednost dok pivo pije samo ukoliko je „dobro ohlađeno“.

- Pivo sam najviše sam konzumirao kao student i to čuvenu belgijsku Stellu Artois koja je toliko poznata i dobra da se može naći u cijelome svijetu – pohvalio se Vandoren. Svoju naciju, Irce, branio je Brawentz koji je istaknuo kako unatoč tome što nisu na prvim mjestima po ispijanju imaju najpoznatije pubove u svijetu s dobrim pivom i živom glazbom, bez prozora, kako bi društvo bilo orijentirano samo na sebe i Guinness. Druženje je završio Vandoren kazavši da se sjeća zgoda iz mladosti - nikada se, pa niti u kasnim noćnim satima nije govorilo „hajdmo' popiti zadnje pivo pa idemo“ već „hajdmo' popiti još jedno prije zadnjega“.

Komentara 22

OB
-obrisani-
21:40 23.05.2012.

Eh, nabrojena piva su šund, ali opet siguran sam da će večina reči da su genijalna, možda bi se velebitsko moglo mjeriti sa nižim slovačkim rangom, a s nekim češkim nemaju šanse(osim patvorina iz hrvatskih šoping centara tipa zubr)

Avatar Matija22
Matija22
21:47 23.05.2012.

karlovačko najbolje paše ,a majstore?!!

MR
mracinovac
22:16 23.05.2012.

Vau kako je ovo važno što činovnici znaju naša piva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije