Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petraeusov odlazak

Šef CIA-e David Petraeus podnio ostavku zbog izvanbračne afere

petraeus
09.11.2012.
u 21:39

''Nakon više od 37 godina u braku upustio sam se u izvanbračnu aferu i smatram to svojom vrlo lošom odlukom'', napisao je Petraeus.

General David Petraeus podnio je u četvrtak ostavku na mjesto direktora Središnje obavještajne agencije, a danas je to potvrdio osobno novinarima. Bijela kuća je objavila da je predsjednik Obama primio Petraeusovo pismo i prihvatio njegovu želju da zbog osobnih razloga napusti CIA-a.

Petraeus je bio u četvrtak u Bijeloj kući, dan nakon što je Obama dobio drugi predsjednički mandat.

''Nakon više od 37 godina u braku upustio sam se u izvanbračnu aferu i smatram to svojom vrlo lošom odlukom. Takvo ponašanje je neprihvatljivo ne samo za supruga nego i za vođu organizacije poput naše'' , napisao je Petraeus u pismu svojim suradnicima u CIA-i.

Svoju suprugu Holly Petraeus upoznao je dok je bio kadet na američkoj vojnoj akademiji West Point. David Petraeus je umirovljeni general s četiri zvjezdice, bio je na čelu američke vojske u Iraku i Afganistanu. Američki predsjednik Barack Obama imenovao ga je šefom CIA-e u rujnu 2011.

- Predsjednik je prihvatio moju ostavku - rekao je Petraeus novinarima.

Obama je medijima poslao priopćenje u kojem piše kako je Petraeus "izvanredno služio Sjedinjenim Državama već desetljećima. U svakom pogledu, bio je jedan od najistaknutijih časnika iz njegove generacije, vodeći naše muškarce i žene u uniformi kroz razdoblje službe u Iraku i Afganistanu, gdje je pomagao da te ratove odgovorno privedemo kraju. Kao ravnatelj Središnje obavještajne agencije, on je nastavio služiti s karakterističnom intelektualnom strogošću, predanosti i domoljubljem. Kroz sve što je učinio u svojoj karijeri i životu David Petraeus je omogućio da naša zemlja bude sigurnija i snažnija. "

Obama je potvrdio da će zamjenik šefa CIA-e Michael Morell vršiti Petraeusovu dužnost do novog imenovanja. Petraeusova je ostavka došla u vrijeme kada je njegov ured bio pod pritiskom javnosti i politike zbog uloge CIA-e u napadu u Bengaziju u Libiji kada su ubijena četiri Amerikanaca, uključujući i američkog veleposlanika Chrisa Stevensa.

>>Bin Laden htio ubiti Obamu da ga zamijeni nepripremljeni Biden

Komentara 10

DU
Deleted user
22:04 09.11.2012.

Dobro - dao je ostavku radi javnosti. Kod nas čačić ne bi dao ostavku da likvidira još nekoliko ljudi u prometu. Premijer milanović bi to tada vjerojatno smatrao još više "etički neutralnijim"!

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
22:23 09.11.2012.

Prilicno cudno, osim ako nije imao aferu s zenom iz neprijateljskog tabora. Cini mi se da je ovo samo prica za javnost od koje su pravi razlozi ostavke skriveni.

AL
alapača
21:56 09.11.2012.

koji su licemjeri ti Ameri. ne daju ostavke kad ime sruše blizance, ne daju ostavke kad izbombardiraju civile po Iraku i Afganistanu, kad im izmasakriraju veleposlanika u Libiji-a daju ostavku jer su naljutili rođenu ženu?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije