Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karipska skupina

Šef bande ubio se zbog zapljene teške 8 milijuna eura?

'jpg1.2'
''
11.07.2012.
u 22:30

Ugarković nije dočekao izručenje iz Španjolske koje je trebalo biti idućih dana. Uhićeni su sa 174 kilograma kokaina iz Južne Amerike

ZADAR - Narkodiler Zlatko Ugarković Patak (43) objesio se u nedjelju u ćeliji ekstradicijskog pritvora u Madridu, zbog čega je pokrenuta istraga u Španjolskoj. Nije dočekao izručenje Hrvatskoj zbog pokušaja krijumčarenja 174 kilograma kokaina iz Južne Amerike u Europu, a ono je navodno trebalo biti sljedećih dana.

Što je razlog Ugarkovićeva samoubojstva, još se nagađa. Uz Ugarkovića su u svibnju u Dominikanskoj Republici na jedrilici s kokainom uhićeni i deportirani u Madrid i Zadranin Ivan Zanze te po jedan državljanin Srbije i Venezuele. U cijeloj akciji američke DEA-e i hrvatske policije palo je u Južnoj Americi, Italiji i Hrvatskoj ukupno šest osoba kojima je, kako je procijenjeno nakon šestomjesečne uspješne policijske akcije, bio šef Zlatko Ugarković Patak.

Nakon propale akcije krijumčarenja na narkotržištu oko osam milijuna eura vrijednog kokaina mnogi su bili skloni pretpostaviti da to neće proći bez posljedica. Ugarkovićevo samoubojstvo otvorilo je prostor nagađanjima o razlozima njegova samoubojstva. Ugarkovićeva obitelj eventualne prijetnje nije prijavila policiji. Inače, Ugarkoviću je blokirana vrijedna imovina u Zagrebu, Zadru i Šibeniku kojom do okončanja kaznenog postupka nitko ne može raspolagati.

Komentara 2

ZX
zark x
06:17 12.07.2012.

Ovdje smo imali srece.

VI
Vito
09:00 12.07.2012.

Moje obrisali, zašto? Zato što sam napisao kako je uštedio stanovništvu Hrvatske na postupku izručenja? Tako bi morali napraviti svi koje se žele vratiti zbog droge u Hrvatsku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije