Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sedmero mladih nezaposlenih stručnjaka odlazi na dvotjedno usavršavanje u Englesku

Riječ je o provedbi projekta Win - Through work initiative to job, čiji je nositelj Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vinkovci, a financira ga EU.
04. studenoga 2013. u 08:33 0 komentara 101 prikaza
Nezaposlenost
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Skupina od sedam nezaposlenih mladih Vinkovčana sa Zavoda za zapošljavanje odlazi danas na dvotjednu stručnu praksu u Portsmouth u Velikoj Britaniji, a pridružit će im se i dvoje mladih iz Slavonskog Broda i Nove Gradiške.

Riječ je o provedbi projekta Win - Through work initiative to job, čiji je nositelj Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vinkovci, a financira ga EU. Preko tog projekta će 6 računalnih stručnjaka i 3
psihologa s istoka Hrvatske usavršiti svoje stručne vještine, jezična znanja i osobne kompetencije u raznim poduzećima u Portsmouthu koji se bave računalnom tehnologijom ili psihologijom, a te vještine će im pomoći pri pronalaženju posla ne samo u Hrvatskoj već i u drugim zemljama EU.

Svi polaznici usavršavanja imaju više ili visoko obrazovanje i osim motiviranosti imaju i razna dodatna znanja i vještine koja ih stavljaju u sam vrh osoba na tržištu rada, kažu u vinkovačkom Zavodu za zapošljavanje i dodaju kako je unazad dvije godine koliko se provodi ovaj program, veliko zanimanje za ovaj oblik stručnog usavršavanja.

Nezaposlenost Eurostat Hrvatska treća po nezaposlenosti u EU
ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.