Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sedlar: Žalit ću se, nisam poricao holokaust

Izvještaj, na čijem se početku citira Donalda Trumpa, u Washingtonu je predstavio američki državni tajnik Rex Tillerson
18. kolovoza 2017. u 00:04 92 komentara 2199 prikaza
Naslovnica 18.8.2017.

Autor dokumentarnog filma “Jasenovac - istina” koji se našao u godišnjem izvještaju State Departmenta o stanju vjerskih sloboda za 2016. Jakov Sedlar kaže da će njegov odvjetnik iz New Yorka što prije reagirati pisanim očitovanjem na izvještaj. 

Uz očitovanje, kaže, priložit će i englesku verziju filma o Jasenovcu i njegovu biografiju i tražiti ispriku od onih koji su dali netočne podatke.

– Nikada, ali baš nikada nisam negirao holokaust niti bilo čiji zločin. To je čista izmišljotina, što je vidljivo i iz samoga filma. Ja u filmu nisam kategorički tvrdio da je riječ o nekoj brojci, nego spominjem sve izvore koje imam, a prema kojima broj žrtava iznosi od 15.764 do, prema nekim izvorima, čak 700 tisuća – objašnajva Sedlar.

>>Cijeli članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju  

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Svaki dan umre 156 ljudi, a rodi ih se 92

>>Večernji list daruje! Osvojite 50.000 kuna sa samo jednim kuponom

Naslovnica 18.8.2017. | Autor :

VIP izdvaja za Vas

 • Avatar gospar
  gospar:

  Veliko srpska politika mitova i lazi osvojila State Department.SRAMOTA.

 • bakulušić:

  U Americi, na jednom spomen-zidu piše da su u Jasenovcu ubijeni moji najbližnji. Poimenično navedeni! Na tom istom zidu se spominju i ljudi pobijeni u savezničkim bombardiranjima Kaštela i još nekih hrvatskih gradova kao i žrtve četničkih zločina. Laž do ... prikaži još! laži. Ovo Izvješće je nastavak laži a razlika je samo u tome što ono ne visi na zidu. Možemo mi protestirati, možemo se žaliti no, bit će onako kako moćnicima odgovara. Hrvatska država mora osigurati uvjete da istina o Jasenovcu izađe na svjetlo dana i tek nakon toga možemo očekivati promjene i drugačija Izvješća. Sve drugo je uzaludan trud. Samo istina može zaustaviti trgovanja žrtvama i politikante.

 • Avatar gospar
  gospar:

  Hasanbegovic na crnoj listi? zato sto je poslije duge sutnje hrvatske politike rekao istine,koje su jos tabu teme, ali je zato popularan u hrvatskom narodu. Primjer Jasenovac je najveca laz indoktriniranih yugo-komunistickih mozgova,koja pomalo izlazi na sunce.