Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STREPNJA

Sedamsto radnika MTČ-a i MTČ Tvornice rublja čeka poteze novog vlasnika

03.12.2008.
u 16:04

Treba smanjiti broj zaposlenih u kancelarijama! Režije nas potkopavaju, vidimo mi to, ali ne možemo si pomoći – spremno je radnica MTČ Tvornice rublja podržala najavu novog vlasnika Branka Težaka da će otpuštanja biti samo u režiji. Svi koji rade u proizvodnji mogu mirno spavati.

Vrijedno zemljište
Tko je Branko Težak? O tom varaždinskom poduzetniku malo se zna. Bavio se poduzetništvom, ime mu se veže uz tvrtku Biovit, koja se bavi distribucijom lijekova. No, u Biovitu rekli su kako više ne radi kod njih.

B. Težak izjavio je da je prodao tvrtke i dvije godine bio na “godišnjem odmoru”. Kad je doznao da su na prodaju MTČ i MTČ Tvornica rublja, koje zapošljavaju 700 ljudi, odlučio je, veli, uložiti novac. Najavio je preseljenje tvrtki na drugu lokaciju, u čemu neki već vide mogući motiv ulaska u MTČ.

Tvrtke rade na vrlo vrijednom zemljištu u središtu Čakovca pa bi se prodajom moglo dobro zaraditi. Taj se motiv prišivao i Tomislavu Farkašu, kojeg je Nadzorni odbor u utorak smijenio s mjesta direktora Tvornice rublja. On sad najavljuje tužbu jer smatra da je smijenjen nezakonito te da mu se mora pronaći novo radno mjesto u tvrtki.

Farkaš se u kolovozu 2006. predstavio kao novi vlasnik i odmah odbacio sumnje da je došao samo radi prodaje vrijednog zemljišta, kazavši kako je ono ionako pod hipotekom. Nakon što ni nakon dvije godine nije uplatio dogovoreni iznos novca (navodno je riječ o desetak milijuna kuna) većinski vlasnik Milan Bernik iz Škofje Loke raskinuo je ugovor i pronašao novog kupca, B. Težaka.

Još se ne zna sudbina prijašnje uprave, Miljenka Bregovića i Stefana Andreasa Kreste, koji su tvrtke vodili prije Farkaševa dolaska, a otišli su uz kaznene prijave zbog navodnoga gospodarskoga kriminala. MTČ je prošlih godina proživljavao teške trenutke, od isključenja energenata do blokada računa. Spasio ga je kredit HPB-a. Što na sve to kažu radnici?

Za dobrobit radnika
– Svatko tko dolazi u našu tvrtku veli da će raditi za dobrobit radnika i da za sve nas dolaze bolji dani. Tako veli i Težak. Daj Bože da govori istinu – kazala je radnica MTČ-a, koja, kao ni ostali s kojima smo razgovarali ne želi da mu objavimo ime. Radno mjesto, kakvo god bilo, treba čuvati. Pričekat će prve poteze novog vlasnika Težaka.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije